Børn og søvn

Brugervurdering: / 0
DårligBedst 

Der findes ikke noget, der er nær så sødt som et lille barn der sover...og der findes næsten ikke noget værre end et barn der ikke sover, eller sover kun ganske lidt.

Søvn er en nødvendighed, og det er det for både forældre og børn - og pludselig ikke selv at være herre over sin egen søvn, kan være en af de største og sværeste omvæltninger ved at blive forældre.

Erkend problemet
Det kan være svært for andre at forstå og svært at forklare, hvor omfattende og ikke mindst udfordrende det er, at være slave af sit barns søvnrytme, eller mangel på samme. Tal eventuelt om det, så udfordringerne omkring jeres barns søvn ikke udvikler sig til at være det punk hvor jeres syn på opdragelse og indbyrdes bliver sat på en heftig prøve.

Træn power-napping
Det er svært og hårdt at blive vækket lige inden, du sover rigtig dybt og er inde i REM-perioden af dit søvnmønster. Du har nemlig brug for den dybe søvn for at blive rigtig udhvilet. Har du bare sovet en smule i den dybe søvn, kan du klare noget mere. Desværre er det detop den dybe søvn det går hårdest ud over, når dit barn vågner igen og igen. Defor kan det være en god ide at nappe sig en powernap i løbet af dagen. Du er sandsynligvis ikke vant til at sove til middag, og har svært ved at falde til ro på det tidspunkt. Men det er en kunst der kan læres - og specielt hvis du er træt nok. Du vil hurtigt opdage et de små korte nap kan give dig betydelig mere energi i løbet af din dag.

Bliv enige!
Måske har i allerede aftalt barnets soveplads, mens du var gravid - og har været helt enige, men nu hvor i har søvnproblemer står i altså i en ny og anden situation. I er altså nødt til at tale om det igen, og lave nogle klare aftaler. Det vigtigste er ike hvor barnet sover, men derimod hvad i bliver enige om.

Sex i stue
Vælger i at lave en stor familieseng, som mange andre har fundet ud af fungere bedst, behøver det ikke udelukkelse af muligheden for sex. Det kan for en tid, blot foregå i andre rum i huset, eksempelvis stuen.

Så meget sover dit barn:
Nyfødt
: 16 timer
1. måned: 15-16 timer
1-4 måneder: 15 timer
4-6 måneder: 14 timer
6-12 måneder: 13-14 timer
1-2 år: 12-13 timer
2-3 år: 12 timer
 

Sådan er søvnen:
0-4 måneder

Et nyfødt barn er meget døsigt og har brug for megen kropskontakt. Han har ikke nogen fast rytme, hverken spise- eller soverytme og kan sagtens falde i søvn på din arm. Han kan som regl kun holde sig vågen et par timer ad gangen. Når han er nogle måneder gammel, har han sværere ved at falde i søvn og kan få brug for hjælp. Du kan så småt begynde at vænne ham til at sove formiddags- og eftermiddagslur med en fast rytme.

4-6 måneder
Nu skal du undgå at den lille falder i søvn i forbindelse med amningen. Han skal puttes, når han er træt - men endnu ikke sover. På den måde lærer han så småt at falde i søvn selv.

6-12 måneder
Det er stadig normalt, at barnte vågner nogle gange i løbet af natten, og at han snupper 2-3 lure i nattens løb. Men elelrs er hans soverytme begyndt at komme på plads. I perioden med adskillesangst kan han dog have svært ved at sove. Måske er han også meget lysfålsom og vågner når i går i seng. Så kan i overveje at alde ham sove på sit eget værelse.

1 år
Han skal sikkert stadig sovet et par gange om dagen, men de fleste børn har kun brug for én lur i dagens løb, når de er 1½ år gamle. Overgangen fra to til en middagslur kan være lidt svær, men det varer typisk ikke så længe.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.