Privat barselshotel

Brugervurdering: / 5
DårligBedst 

Den danske private sektor er i vækst, og særlig den del der overtager opgaver som ellers har været varetaget af det offentlige. De private initiater bliver mødt med meget forskellig holdning, men der er ingen tvivl om, at det deler Danmark op i et A og et B-hold. Spørgsmålet er, om den opdeling ikke altid har været der, men at man nu ikke behøver være så velhavende som før, hvor man rejste til et dyrt og moderne hospital i udlandet. Uanset hvad man mener om det, er private børnehaver, skoler og hospitaler en realitet.

Efter en fødsel, bliver man indlogeret på hospitalets barselshotel. Barselshotellets opgave er at monitorere mor og barn, vejlede mor i de første spæde skridt til at tage vare på sin barn, og give ro om den nybagte familie. Problemet er, at indlagte mødre og børn koster penge og sengepladser, sengepladser som man er i mangel af. Derfor oplever en del nybagte mødre et barselshotel, hvis fornemmeste opgave er at få losset mor og børn ud af vagten så hurtigt som muligt, iklædt dårlige instruktioner, uro omkring familien og ikke ude af stand til at give deres barn mad på naturlig vis. Der findes heldigvis stadig hospitaler der for ros for deres barselshoteller, desværre findes der endnu flere hvor servicen nærmest er ikke eksisterende.

Disse forhold er naturligvis ikke rimelige overfor nogen som helst, og yderst utilfredsstillende hos både de nybagte familier og de ansatte på barselsstuerne. Disse forhold, og nok en rigtig god omgang iværksætterlyst har fået de to kvinder Charlotte Utzon-Krefeld og Ditte Bach til at starte et privat barselshotel.

Hotellet fungere som et rigtigt hotel, hvor man har eget værelse til hele familien, egne toilet og badefaciliteter, morgenmad på sengen og adgang til hotellets restaurant om aftenen. Barselshotellet vil forsøge at støtte og vejlede den nybagte familie. De har ansat dedikeret og godt uddannet personale, til at tage varer på hotellets gæster. Der er fokus på barnet og moderens trivsel, forebyggelse af fødselsdepressioner og naturligvis korrekt amning af barnet.

Efter kejsersnit, mælk der ikke vil løbe til, med en afkræftet datter som følge, indlogerede en træt Lina Rafn sig på barselshotellet. Oplevelsen af personale der vidste hvad de snakkede om og som tog sig tid til Lina var altafgørende har gjort Lina Rafn til stor fortaler for det danske initiativ, og med god grund.

Så er der det med prisen. At drive en 24 timers virksomhed er aldrig billigt, og hvis virksomheden samtidig kræver veluddannet personale, og et antal ansatte der gør at gæsterne ikke oplever for meget ventetid, bliver tingene ikke ligefrem billigere. I skrivende stund koster 4 nætter på hotellet 16.000 kroner, eller nogenlunde det samme som en tur syd på. Man kan læse mere om initiativet, og endda tage kontakt til hotellet for en samtale om deres service, ved at kigge på deres hjemmeside: barselshotellet.dk.

Her fra Børneaktiviteter ønsker vi ihvertilfald de to aktive iværksættere, held og lykke med deres initiativ.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.