Guide til køb af det første sæt sko til børn

Brugervurdering: / 1
DårligBedst 

 Denne guide er ment til at hjælpe med at købe det rigtige første par sko til dine børn.

barnesko.jpg 

Hvornår skal jeg købe det første sæt sko til børn?

Er dit barn begyndt at gå, er det nok ved at være en god ide at kigge sig efter et par sko. Du har ikke brug for sko så længe barnet kravler, og hvis du alligevel synes at barnet skal have noget rart på fødderne, kan man købe sådan nogle bløde mokkasiner eller lædersko, hvor der ikke er nogen fast bund i. Et par gode sokker er ligeså gode, så det er mere smag og behag.
 
Børns fødder er buttede i starten, hvorfor det er vigtigt med bløde og brede sko. Da huden er meget blød både på oversiden af foden og på trykpuderne, hvorfor det ligeledes er vigtigt der ikke er kanter eller hjørner inde i skoen der kan genere. Særligt sandaler, hvor remme går hen over foden kan være irriterende.
 

Hvor store skal et sæt sko til babyer være?

For at få den bedste vejledning når du skal købe sko til børn, er det en god ide at måle barnets fødder hjemmefra.
Stil barnet op ad en væg med hælen helt op til væggen og lig en lineal ved siden af foden - længden du er ude efter er fra væggen og til spidsen af den længste tå. Der skal ligges vægt på foden, da den flader lidt ud.
Husk at mål begge fødder da der kan være forskel på længen.
 
En fælde når man køber sko til børn er at man køber dem for store så de kan vokse i dem. Problemet med for store sko er at de svubber og hæmmer barnets gang. Tommelfingerreglen er, at man ligger 1 cm til den målte længde  det giver en sko der sidder rimeligt, men også plads til at vokse.
Husk det er det indvendige mål der tæller.
 
Almindelige sko og smarte klipklappere er ikke gode sko til små børn. Der skal ydes støtte omkring ankelen så foden ikke svupper op og ned.
De fleste sko til de helt små er lidt højere omkring anklen end almindelige sko, hvilket giver en god støtte til barnet så længe hun stadig er lidt usikker på benene.
 

Skal børneskoene være brede eller smalle?

I Danmark er vi vokset op med Ecco modellen som den sunde og gode model. Det gør at danske mærker ofte er lidt bredere end mærker fra de sydlige lande. Der er ikke umiddelbart noget galt med et fransk skomærke eller et italiensk skomærke til børn, men sørg for at der er rigelig med plads nede i skoen.
 

Skal det være med velcro eller snørebånd?

De helt små børn kan hverken snørre deres sko, eller lukke dem med velcro. Velcro er hurtigt at lukke...men også tit spændene at åbne - hvor snørebånd kan snøres så de ikke går op af sig selv, eller kan pilles op i små pilfingre - til gengæld er det noget nemmere at skvatte i et par snørebånd end en velcroflap.
 
Så længe det er vinter og barnet går rundt indenfor, er der ikke noget behov for sko, men når vejret er til det vil både du og dit barn sikkert gerne ud - og det er her du skal investere i det første sæt børnesko.
Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.