Behandling af brændsår

Brugervurdering: / 0
DårligBedst 

Brændt barn skyr måske ilden, men ikke desto mindre er man nødt til at behandle et brændsår.

Et brændsår opstår naturligvis, når huden udsættes for kraftig varme. Man deler forbrændingerne op i 3 kategorier, der hver især kan være ganske farlige, afhængig af hvor og hvor meget af huden der er blevet brændt.

Graderne indenfor forbrændinger:

  • 1. grads forbrænding er heldigvis den mest udbredte. Huden bliver rød og det gør ondt, selve skoldning er egnetlig kun oversiden af huden. Ved en slem 1. grads forbrænding, altså en forbrænding der dækker et større område, eller befinder sig et vitalt sted, som ansigt og øjne, bør man søge læge. En solskoldning er som oftest en 1. grads forbrænding
  • 2. grads forbrænding går igennem huden og  huden begynder at boble op og give blære. Blærene trækker væske mellem hud og kød, og smerten er meget intens. Ofte får man 2. grads forbrændinger på varm te eller kogende vand.
  • 3. grads forbrænding brænder både hud og underliggende fedt og kød. Der opstår en brun, sort eller hvid skorpe på huden, og der er ikke nogle smerter ved selve forbrændningen fordi nerver er brændt væk.

1. og 2. grads forbrændninger kan behandles derhjemme, den umiddelbare førstehjælp er koldt rindene vand, så hurtigt som muligt. Man kan sagtens stå i mere end en time med forbrændingen under koldt vand. Man skal blive ved indtil det ikke gør ondt mere, og tager man forbrændingen væk og det begyndet a gøre ondt, så er det tilbage under den kolde hane. Dækker forbrændingen et større område, bør man søge læge, og et lægebesøg anbefales også, hvis der nogle dage efter forbrændingen opstår varme, rødme, ømhed og hævelse omkring forbrændingen - da det kan være tegn på betændelse.

Når selve forbrændingen er standset. kan der med fordel tilføjes creme fra planten Aloe Vera. Aloe Vera planten er velkendt til at genopbygge huden igen.

Er der tale em en 3. grads forbrænding bør der altid opsøges læge. Der skal koldt vand på, og så skal man opsøge læge hurtigst muligt.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.