Brugervurdering: / 2
DårligBedst 

Mange af os, har efter et god og glad ungdom, stiftet klatgæld forskellige steder.

Klatgæld, i dette henseende, er sådan set al gæld, bortset fra dit lån på huset - så ja, det tæller også dit billån og studielån.

Der kan være mange gode grunde til at have stiftet gæld, og gælden kan på stiftelsestidspunktet have været en rigtig god ide, men klatgæld er ofte dyr, og fastlåser os både økonomisk og handlingsmæssigt, så jo færre lån man har, og jo hurtigere man får tingene ud af verden, jo færre spekulationer, og jo mere fleksibilitet har du i din økonomi.

Læg en strategi.

Det vigtigste budskab er, at du skal have en strategi for eliminering af din gæld...men en strategien er kun noget værd, hvis den er realistsik, og bliver overholdt!

Det kræver tid og energi at lave en strategi, og endnu mere energi at føre den ud i livet...men tro mig, det er intet imod den energi og de spekulationer din gæld giver dig - og det er ikke strategien der får dig til at vågne op om natten med desperate tanker.

Dette artikel omhandler snebolds-strategien, der er effektiv og realistisk - men kræver at du holder dig til strategien.

Step for step:

Få overblik.

Dan dig et overblik over al din klatgæld, lige fra de etablerede lån, til forbrugskortet i magasin, og din overtrukne kassekredit. Dit overblik skal indeholde, hvad er gælden, hvad er renten og hvad er afdraget - kort og godt, overblik.

Overblik giver dig vished og klarhed. Husk på, at grunden til firmaer tilbyder dig disse lån, er at det er en rigtig rigtig god forretning for dem...ikke for dig!

Hvad betaler du nu?

Find ud af, hvor meget du afdrager om måneden, er det kvartalsbetalinger, skal disse deles med 4, for at få månedsudgiften.

Find ud af hvordan du kan betale mindst af på hvert enkelt lån.

Ja, hvis du kan nøjes med at betale renter, eller endnu bedre, ingenting så gør det, alt afbetaling der er mulig skal minimeres.

...og nu kommer fidussen

De penge du får frigivet, ved at minimere din afbetaling på de enkelte lån, skal alle sammen bruges til at afbetale det mindste af dine lån, så lånet bliver lukket så hurtigt som muligt.

Sneboldseffekten kommer, når det første lån er lukket, og du lader hele det beløb du har brugt til at afbetale det lille lån med plus de renter der ville have kørt på lånet, rulle videre til det næste lån.

Den enorme effekt ved denne afbetalingsmodel ser du rigtigt, når du har fået lukket 2-3 smålån, og hele beløbet du har brugt til at vedligeholde renteafbetlainger og nedskrivning af lånene, blive hældt over i det afbetalingen af et mellemstort lån.

Det svære ved strategien er naturligvis, at de frigivede midler ikke blot må optages i privatforbruget, men skal bruges til at afbetale det næste lån med - men overholder du metoden, vil suset og hastigheden dine lån bliver afbetalt med, give dig et endnu størrere kick, end den ekstra flaske vin du får råd til at købe for likviderne.

Hold dig til strategien, lad VÆRE med at bruge pengene du afdrager til noget som helst andet end afdrag, også selvom det er en hård måned, eller Bilka har et godt tilbud. Pengene skal bruges til afbetaling, intet andet.

Til gengæld får du et unikt syn på din gæld, og du vil virkelig hver måned se, hvordan din gæld bliver ædt op, af dine egne penge...og så koster det dig ikke engang mere, end hvis du var blevet i den gamle karrusel.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.