Top 6 til hvad du kan bruge dine SP penge til

Brugervurdering: / 0
DårligBedst 

SP bliver som sagt udbetalt nu her, og det er jo meningen vi alle skal bruge pengene, til at sætte skub i økonomien, helst ved at bruge pengene på at udbygge huset med danske håndværkere, købe danske gulerødder, B&O-anlæg eller skifte huset ud med et større.

Borne-aktivteter.dk har udarbejdet en liste, med måske knap så eksotiske forslag, til gengæld har vi forsøgt at få lidt realitetssans, og fornuft ind i forslagene. Brug gerne forslagene direkte, eller som inspiration til dit valg, for hvda SP-pengene skal gå til.

BeregningsGrundlag:

Som udgangspunkt tager vi et par, der hver især har sparet kr 20.000,- op i SP - parret vælger begge to at hæve alle pengene - udbetalingen ser ud som følge:

15.000 - 35% = kr 9.750,-
5.000 - 50% = kr 2.500,-
Ialt: kr 12.250 x 2 = kr 24.500,-

Investering

1. Den fornuftige: Lån/Kassekredit. Har du et højt forrentet lån eller kassekredit, kan det meget vel være, at den bedste investering er, at få nedskrævet gælden. Et 5% p.a. lån på kr 24.500,- over 30 år, koster kr 81.387,59 (Det er uden nedskrivning, og beløbet er de rene renter) så det er en ret solid og sikker nedskrivning på et lån.

2. Den langsigtede: RatePension. Du kan idag indbetale op til kr 46.000,- på din ratepension og trække pengene fra direkte i din topskat - altså de penge du betaler 63% af. Så du får faktisk mere ud af, at betale ovenstående skat af pengene, og hælde dem på en ratepension - end ved at lade dem stå. Tjener du over kr 347.200,- er besparlelsen på 59% - tjener du under er den på 38%. Ved sidstnævnte scenarie er du betydeligt bedre stillet, ved forslag nummer 1.

3. Den vilde: Aktier. Aktiemarkedet har været under pres det sidste års tid, og det betyder rigtig mange aktier fåes til spotpris. Hvis du ikke står og har vildt brug for pengene, kan det være sjovt og interessant, at spille dem op på aktiemarkedet. Husk dog på, at sætte du pengene i store solide virksomheder, er afkastet sandsynligvis ikke så stort, til gengæld er sandsynligheden for at firmaet lukker og slukker noget mindre. Sætter du pengene i små selskaber, kan du være heldig at de stiger ind i himlen, med et godt afkast til dig...eller du kan være uheldig at de går ned. Et godt råd ved køb af danske aktier er - hold dig til OMXC20-aktier, der er et dansk indeks, over de 20 mest omsatte aktier - disse aktier repræsentere nogle af de tungeste firmaer på det danske marked, indenfor hver sektpr - vi snakker altså om A.P. Møller, Danske Bank, Vestas, NovoNordisk etc.

Rejse

1. Den hyggelige: Oslo. DFDS sejler en rigtig hyggelig tur, til Oslo og tilbage igen. Deres minicruise er perfekt til at pleje parforholdet eller som råhyggelig familietur, og løbetiden samt pris er altid til at overskue. Priserne starter ved kr 600,- så med SP-pengene er der rigeligt til sådan en miniferie, og lidt shoppingspree i det smukke Oslo. Alternativt kan du finde en masse andre hyggelige storbyer at rejse til - vi anbefaler rejseselskabet Europas.

2. Den spontane: Charterferie har stadig et lidt kedeligt ry - men er faktisk anbefalelsesværdgt for småbørnsfamilier. Det skyldes at charterferie ofte er skruet sammen på en måde, så du som gæst har minimum at tænke på, mht faciliteter og mad - hvilket giver dig mere plads og overskud til det væsentlige - familien og afslapning. Er i en familie på 4, kommer man desværre ikke vildt langt omkring med charter og en økonomi på kr 25.000,- men der findes noget der er billiegre end den gængse charterferie. TravelLink  er nemt, billigt og fleksibelt. Vi har kun gode erfaringer med selskabet, og de dækker hele porteføljen af ting du har brug for til jeres ferie. Her kan du faktisk komme langt, for dine kr 24.500,-

3. Den vilde: Miami. Er du frisk på turen over atlanterhavet, og 16 timer i et fly, kan din familie (2 voksne + 2 børn) faktisk komme afsted til Miami en uge, fra kr 18.000 (fly+hotel). Brug igen TravelLink til at find jeres ferie, og gå amok for SP-pengene. 

Sidst men ikke mindst et opråb til alle jer ugifte, med børn.

Til mændene: At være gift betyder følgende: Hvis den ene part dør, overtager den anden boet, uden at blive beskattet - det er altså en sikring af dig og din familie, ved død. Det betyder også, at jeres fradrag bliver delt ovre, da i bliver sambeskattet, hvilket ultimativt betyder familien får flere penge mellem hænderne. I har alligevel fået børn, så du hænger uanset hvad du siger og gør på din kæreste, resten af din tid - så et papir der bekræftiger dette, ændrer ikke på noget.

Til kvinderne: At blive gift er én dag, eller nogle ganske få timer. Det kan blive hyggeligt og sjovt - men det er IKKE dagen der betyder alt. At blive gift ændrer ikke noget i forholdet - det er blot et stykke papir. Hvis din kæreste står af på det at blive gift, kan det måske(!) skyldes bridezilla-tendenser (jeg siger ikke du hra disse tendenser, men vær lidt selvkritisk i dine forventninge til ham og bryllup). Det er vigtigere at i sikre hinanden, end at i holder en stor fest, hvor du kan ligne en marangs én dag - hold vbenligst målet for øjet, frem for festen.

Så - brug jeres SP-penge (no more, no less), til at gøre dét, i godt ved der skal gøres. Vielsen kan ske på et rådhus, og tager knap 30 minutter - det kan også ske i en kirke, hvis i synes det er fantastisk, tiden er nogenlude det samme som på rådhuset. Er det kun småpenge i får ud, jamen så se at blive viet alligevel og ræs på konditori eller i pølsevognen, og hold festen på et andet tidspunkt, hvor økonomien bedre kan holde til festen. Det vigtigste er papiret - festen kan i holde når som helst!

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.