Forældretid - Hamburg, en overset juvel

Brugervurdering: / 2
DårligBedst 

Hamburg er en smuk og spændene storby at holde ferie iMens London, Paris og Berlin er blandt danskernes favouritter, er Hamburg et overset rejsemål, hvilket er en skam. Mange kender byen som en gennemfartsvej, når man kører ned gennem Tyskland, og husker den som en grålig forvirring af beton og asfalt...hvilket er så langt fra denne skønne by som man kan komme.

Med mindre end 1 times flyvetur fra Kastrup og et rigt gå ud-miljø, er byen et formidabelt besøgsmål. Stilen, maden og moden er i høj grad international, og man skal ikke være bange for at ende med den tyske bratwürste og en halvslunken kop Heineken.

Byen ligger ved Elben og er bygget op omkring søerne indre og ydre Alster og med en stribe kanaler betyder det at man hele tiden er i nærheden af vand. Interessant nok er Hamburg den by i europa der har flest broer - det betyder at den har flere broer end Amsterdam, London og Venedig...tilsammen.

Spis ude
En spøjs kombination af, at Hamburg er Tyskalnds rigeste by, at cirka halvdelen af byens befolkning lever alene og at alderen er relativ lav, gør at byen har en rig 'Gå ud'-kultur, hvilket giver et naturligt stort udbud på restauranter og cafeer.

Da konkurrencen er relativ hård, trods den eftge købekraft, betyder det at maden er af høj international standard og priserne er mere end rimelige, særligt hvis man er vant til de danske restaurationspriser.

Tyskerne er kendt for høj effektivitet, men de burde faktisk også have en lille medalje for deres betjening. Restaurationer, barer og cafeer er ofte bemandet med personale der giver det indtryk at de faktisk kan lide det de laver, og at de gerne vil give dig en rigtig god oplevelse.

Ligesom alle andre steder i verden er sushi blevet populært, men til forskel for herhjemme hvor man ofte skal diske op med et par hundred kroner for at blive nogenlunde mæt, så kan man ofte spise sig stopmæt for 70-100 kroner, vel at mærke i sushi der er af rigtig høj kvalitet.

Tag hinanden i hånde, og gå ud på en hyggelig lille italiensk restaurant - hvis i virkelig anstrenger jer, kan i måske få prisen op på 100 euro...men regn ikke med det. Bevæger man sig samtidig lidt væk fra centrum, falder prisen yderligere, og gåturen rundt i byen er ofte hyggelig og rar uden den råhed, som storbyer ofte levere.

Verdens 2. mest eksporterede vare
Kaffe er blevet populært i hele verden. Selv den te-drikkende engelske kultur, drikker idag mere kaffe end te, og da Hamburg i høj grad er en havneby, er det også et mekka for kaffe-elskere.

Ved siden af et af Hamburgs gamle pakhuse i Speicherstadt ligger Kaffeerösterie. Her står store kaffesække fra hele verden og venter på at blive ristet og malet i en kæmpe kværn. Duften er fantastisk, kaffen, man kan nyde i cafeområdet, er helt forrygende. De har også et lille butikshjørne med masser af kaffelækkerier.

Reeperbahn
Reeperbahn er Hamburgs svar på Istedgade. Reeperbahn har både sexshops, kinky biografer og en stribe stripklubber - og der er naturligvos rigtig meget gadeprostitution. Man skal dog ikke lade sig forskrække af den grund, der er nemlig sneget sig en del hyggelige steder ind hvor man snildt kan få øl uden de nøgne damer, og der er ligeledes flere teatre på Reeperbahn, der gør at Hamburgs borgere også kommer i gaden.

Men drager i til Reeperbahn, så tænk jer lige om en ekstra gang, og lad kameraet blive i tasken - pigerne bryder sig ikke om at blive fotograferet, og fyren der ofte står i nærheden af dem, hjælper jer hellere end gerne af med kameraet og billedet.

Rote Flora og Gucci
Søger man nord for Reeperbahn finder man et kvarter der hedder Schansen, der minder lidt om Vesterport i København. Sørger man for at komme der i dagstid er der en masse små specialbutikker, med et rigt udvalg af sjove varer.

Går man efter dyre mærkevare, skal man søge ind i centrum, hvor det virkelig myldrer med dyre kendte mærkevare-butikker.

Havneby

Hamburg er en rigtig havneby, og der findes en stribe havnerundfarts-bureauer, hvor man kan opleve byen fra søsiden. De fleste af bådene går fra Landungsbrücke, og guidene giver en nogle spændene oplysninger om området. Særlig bør man ligge mærke til de helt store villaer der ligger ned til vandet og også nogle af de store containerskibe.

Da tyskerne har en lidt anden bilbeskatning end danmark, og byen som sagt er fyldt med meget velhavende mennesker, smitter det natrligt af på bilparken. Er man lidt til dyre luksusbiler kan der spottes og lejes en stribe virkelig lækre øser.

Alt i alt er Hamburg helt sikekrt et besøg værd, hvis man skal have lidt forældretid. Den har mange af de samme kvaliteteter som både London og Paris byder på...og så alligevel er Hamburg helt sin egen.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.