Geologisk Museum

Brugervurdering: / 1
DårligBedst 

Dinosaurus udstilling i Danmark

Er dit barn blevet grebet af en dinosaurus-feber, hvor det eneste der duer er 65 millioner år gammelt?

Og har I forgæves ledt efter udstillinger med dinosaurusser i Danmark?

Så har I vandret den samme ørkenvandring som vi har, og det eneste der lugtede derhen af, er Geologisk Museum, der er en del af Københavns universitet.

Geologisk museum har i princippet de rammer der skal til, for at man pakker familien sammen, og drager mod staden. Deres udstilling tæller spændene emner som: vulkaner, Danmarks undergrund, solsystemet og Forhistoriske hvirveldyr (inkl. dinosaurer).

Derfor drog vi afsted, i håbet om at levere en smule mere viden, til et barn der var sulten på videnskaben.

Lad os med det samme slå fast at det her museum er et klassisk museum, med glasmontre, papskilte og "Må ikke røres"-skilte, hvilket desværre gør det underholdene i mindre grad, for de små børn. Vores den ældste er 5 år, og det var lige en tand for lille - man vil jo helst ride på ryggen af dinosauren, trække mammuten i halen eller prøve at stå i det åbne gab på Tyranosaurus Rex.

Selve udstillingen er meget faktual (Hint: Københavns Universitet), og videnstung - hvilket gør at voksne hurtigt kommer til at dvæle, men også at børn relativt hurtigt mister interessen. De har enorme mængder krystaller, mineraler og andet godt fra undergrunden, samt flotte billeder og illustrationer af både vulkaner, vores solsystem og urtidens mennesker, men ingenting man kan røre, smage, hoppe på, hive i eller sparke til.

Nå, tilbage til dinosaurus'erne. Selve dinosaurus udstillingen består af 3 skeletter, en stribe fossiler og en enkelt flyvende øgle (Pteranodon). De 3 skeletter er afstøbninger af originale fund, og forestiller blandt andet Cera, der er en af de kendte "trehorn" fra "Landet for længe siden". Selve dino-delen er ret hurtigt overset og selvom man får fornemmelsen af størrelsen på nogle af disse enorme dyr, så holdt interessen for vores børn under alle omstændigheder relativt kort.

Hele museet havde en underholdningsværdi på cirka en time - det er relativt stort, men da montré-udstillet ting har naturlige begrænsninger, bliver børnene relativt hurtigt uinteresserede.

Trods vores noget kritiske anmeldelse, mener vi nu stadig museet er et besøg værd, man skal bare ikke sætte hele dagen af til aktiviteten. Er dine børn lidt ældre, eller lidt mere rolige end vores, kan det være der kan trækkes mere tid ud af museet, for deres samling og bredde er ret fascinerende. Samtidig er prisen for at komme ind overkommelig

Fakta:

Åbningstider: De har åben fra 13-16 alle dage, mandage undtaget (Åbningstider).

Pris: 40 kr for vokse, 25 for børn

Adresse: Øster Voldgade 5-7

Mad: De har ikke nogen spisefaciliteter

WebSite: Geologisk Museum

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.