Dinosaurer i København

Brugervurdering: / 7
DårligBedst 

Er i også ramt af en vild dinosaurus-feber derhjemme? Nu har i chancen for at tage ud og møde dem i virkeligheden!

Under Perm, Trias og Jura sad Argentina sammen med Afrika, men under Jura og kridttiden skilte det argentinske kontinent sig fra, og sejlede sin egen sø, om man vil.

Det betød at dyrelivet, på den tid - dinosaurerne, levede og udviklede sig isoleret fra resten af verden...det betyder også, at da dele af det argentinske klima, dels er godt at forstene i, og dels er forholdsvis goldt, så er det, det kontinent i verden, hvor man har fundet allerflest og de mest velbevarede dinosaurus-forsteninger.

H. C. Andersen Slottet, der ligger med egen indgang, men ellers som en del af Tivoli, har fået fornemt besøg af nogle af dise knogle-fund. Fundene spænder over de mindste dinosaurer, der med deres halve meters højde, ikke har fået meget plads i børnbøgerne, til den hidtil største kødædene dinosaurus Giganotosaurus - den minder ret meget om T-rex, men er altså lige et hoved højere.

Udstillingen er lavet for børn, men er af den slags, hvor man ikke rigtig kan røre. De har flotte aftryk af knogle, og komplette rekonstruktioner af skeletter. Netop deres rekonstruktioner giver en god ide om den egentlige størrelse på disse imponerende dyr, hvilket særligt for børn, er lantg mere 'håndgribelig end 7 meter høj'. For at gøre det lidt mere spændene og mystisk, har man tilsat noget stemningsbelysning og lidt lyd.

Når det er sagt, er udstillingen relativt hurtigt overstået. Der er som sagt ingen aktiviteter, hvor man kan trække en dino i halen, spise bregner som en planteæder eller med dyr der kan bevæge sig - så prisen er nok en anelse pebret i forhold til indholdet.

Om det er pengene værd, vil jeg lade være op til jeres pengepung, og børnenes trang og interesse for dinosauruser at afgøre. Vores 2 drenge fik lidt mere fornemmelse af dyrerne, men som man måske kan fornemme på resten af artiklen her, så savnede de noget de kunne røre, føle eller lege med. Vi brugte en times tid på udstillingen, men forsøgte heller ikke trække tiden yderligere.

Priserne for entre er som følger:
Voksen: 125 kr.
Barn: 75 kr.
Pensionister: 100 kr. per person

Der kan læses mere om udstillingen på deres officielle hjemmeside om de Argentinske Dinosaurer.

Kommentar (3)
 • Rasmus
  wtf... jeg nesøgte bare det her sted for at se om der stod noget om Sø / Hav Dinosaurer... var der nogen? NEJ! -_- det skuffer mig virkelig :cry:
 • Rasmus
  Har aldrig været derinde... hvor ligger det? xD
  JEG VIL SE DINOSAURE! :)
 • Mikkel  - Udstilling lukket
  Udstillingen var særligt fokuseret på de Dino'er der gik på landjorden, i Argentina. Det særlige ved argentina var, at det var adskilt fra resten af verden, så livet kunne udvikle sig uden at blive påvirket fra resten af kloden.

  Som vi beskriver i artiklen, var udstillingen ikke specielt stor, og lidt dyr at komme ind at se - måske er det derfor succesen ikke har været så stor.
  Uanset hvad var besøgstallet slet ikke tilfredsstillende, og udstillingen er blevet lukket før tid.

  /Mikkel
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.