Nintendo - forældre guide

Brugervurdering: / 34
DårligBedst 

Nintendo DS her er forældres købe guide til håndholdt spillemaskineDer er mange børn, og særligt drenge, der har en alt opslugende interesse for elektroniske spil - og der findes rigtig mange måder at understøtte interessen denne her interesse.

En af de meget kendte spillemaskiner, der også kan leveres til en rimelig penge er Nintendo DS.

Nintendo DS er en lille håndholdt spillemaskine, specialdesignet for børn i alderen 4-9 år. Den øverste skærm er bare en skærm, mens den nederste er trykfølsom. Der findes knapper i siden og mere end 1.000 spil til maskinen. Kombinationen af en trykfølsom skærm og almindelige knapper gør, at selv de mindste børn der har svært ved at bruge mus eller knapper, stadig kan finde ud af at interagere med de spil der er designet til dem. Desuden har den indbygget WiFi og mikrofon, der gør det muligt at kommunikere med andre Nintendo DS-maskiner i nærheden eller at stemmestyre sine spil. Maskinen har som standard små programmer med, hvor 2 spillemaskiner kan sende billeder som børnene har taget til hinanden. Der er indbygget en browser, så har man trådløst netværk kan man tilslutte maskinen til netværket og give børnene mulighed for at spille eller surfe på internet.

Hele maskinen er meget enkelt opbygget, og de fleste børn kan bruge den efter at have set far eller mor starte et spil om 2-3 gange. Den er robust opbygget og temmelig gennemtænkt til børn.

DS står for Dual Screen, og er en henvisning til at der sidder 2 skærme på maskinen.

Nintendo DSi, DS Lite eller DSi XL - hvad skal man vælge.

Nintendo'en kommer i 5 udgaver. De 4 udgaver indeholder praktisk talt sammen intern styrke, så de kan alle 4 afspille de samme spil, den 5. og nyeste model skiller sig lidt ud - her er de væsentligste forskelle:

Nintendo DS: Dette er grundmodellen, og også den billigste. Den har alle de ovenstående features, og kan spille de fleste spil. Modellen er udgået fra butikkerne.

Nintendo DS Lite: En nyere og lettere udgave af den originale DS'er. Det er den billigste version af den aktulle DS-serie.

Nintendo DSi: DSi-udgaven har en lidt større skærm end Lite, og man har også forbedret mikrofonen, dog er den væsentligste forskel at DSi-udgaven har 2 små kameraer indbygget. Det betyder man kan benytte maskinen til at tage billeder med, hvilket faktisk giver et markant andet brugsmønster, da Nintendoen pludselig er barnets første digitalkamera. Billederne kan lagres på et SDkort, eller den indbyggede hukommelse. Da opløsningen er temmelig lav, kan man lagre mere end 2.000 billeder på et 512MB kort. 

Nintendo DSi XL: XL-modellen er den største i familien. Skærmen er 93% større end sin lillebror DSi'en - dette er den eneste forskel på de 2 maskiner. Fordelen ved den store skærm er åbenlys, men man skal være opmærksom på at spillemaskinen kommer ud over den normale lommestørrelse. Man skal ogsdå være opmærksom på, at skærmen er større, men opløsningen er den samme - det kunne have været mere elegant, men er spillemaskinen til mindre børn, kan det være en god ide.

Nintendo 3DS: Dette er det nyeste skud på stammen. Spillemaskinen er fuldt bagudkompatibelt, og kan derfor bruges til alle de gamle DS-spil, men samtidig tilbyder den højere opløsning, 3D visning (uden briller) på den øverste skærm, kamera'er der kan tage 3D-billeder, og en kraftigere processer der altså åbner muligheden for mere moderne spil til konsollen. Omkring 3D-delen skal man være opmærksom på at børns øjne ikke er færdigudviklet før en gang i 7 års alderen, hvorfor det frarådes at bruge den del af konsollens funktionalitet til mindre børn. Det kan slåes fra af forældre og ovenikøbet kodeords-beskyttes så børnene ikke kommer til at slå det til ved et uheld. Det skal siges til konsollens ros, at 3D-delen fungere utrolig godt.

Nintendo Spil:

Der findes rigtig mange spil, og rigtig dyre spil. Står i og er i tvivl om hvad der skal indkøbes så prøv at indkøb spil der er af lidt ældre dato, og hvor alder-angivelsen svarer overens med jeres barn. De lidt ældre titler er oftest markant billigere og kvaliteten af spillene er nogenlunde statisk. Til de mindste kan de danske Pixeline-titler anbefales, men også spil som Penguin club, der indeholder småspil til de mindste kan anbefales.

Den bedste anbefaling kommer næsten fra kammerater der også har Nintendo - ofte har forældre gjort dyrt købte erfaringer, og man kan ligeså godt trække lidt på deres erfaring også. Da mange spil ligger op til man kan linke og spille sammen eller mod hinanden, vil en kammerat-anbefalet spil kunne bruges og spilles på flere forskellige måder.

Der findes i sagens natur flest drengespil, men qua de enormt mange titler der er på markedet, så findes der faktisk også en god portion spil, der er lavet til piger.

Spilletider:

En Nintendo kan være vanedannende, og vi har alle hørt gruopvækkende historier om børn der bruger hele deres liv på at spille. Så lad det være sagt med det samme - med måde er alting godt.

Der er ikke noget galt i at jeres barn spiller 2½ time en enkelt søndag, hvor det griber ham, det tager man ikke skade af, ligesom tidsfordriv i bilen, i flyet, i toget eller hvor man nu befinder sig heller ikke kan anses som synderligt usundt. Men det er klart, at et dagligt overforbrug heller ikke er sundt...

Ser man lidt pragmatisk på det, kan man sige at et overforbrug af at læse bøger, se fjernsyn, spille fodbold eller hvad man nu kan komme på heller ikke er sundt.

Så giv barnet spillemaskinen, og begynd kun at sæt regler op, hvis det udvikler sig til et problem. Skole, fodbold, sengetider og udendørslege skal alt sammen passes.

Kommentar (16)
 • Camilla  - DSi har kameraer
  DSi er ikke grundmodellen det er den der hedder NDS, og derefter kommer NDS Lite.

  Det er DSi der har kameraer indbygget.

  Men ellers en meget god anmeldelse. :D
 • Anonym  - Mikkel
  Hej Camilla.

  Du har ret - jeg har rodet lidt rundt i det med navnene - artiklen er rettet til. :oops:

  Nintendo DS = Grundmodel
  DS Lite = Nyere model
  DSi = Kamera
  DSXL = Samme som DSi, bare med større skærm
  3DS = Ny model (tilføjet i ovenstående liste) har kamera, højere opløsning og mulighed for at vise spil i 3D.

  Tak for heads up.

  MvH
  /Mikkel
 • Mette  - DSI eller DSI XL
  Hej
  Jeg går lige nu og prøver at finde ud af, hvad den bedste model er til min 5-årige datter. Tænker at XL modellen er god fordi skærmen netop er større og sjovere for kammeraten der kan se med fra sidelinjen, men hvad med ergonomien? Er den for stor til hendes små hænder? Hjælp ønskes! Er der nogle der har erfaringer med dette?
  Mvh. Mette
 • Camilla  - DSi
  Hej Mikkel

  Det kan jo, ske for en hver. :)

  Men tak for at du rettede det til, og den nye del er virkelig god. :D
 • Camilla  - DSi er nok bedst
  Hej Mette

  Jeg har ikke selv gjort mig nogle erfaringer, fordi jeg endnu ikke selv har børn. :wink:

  Men jeg har hørt andre sige at det er bedre til en 5 år at få en DSi for den kan de bedre holde på, og det gør ikke ondt at holde på den i længere tid. :)

  Håber du kunne bruge det, og at der måske kommer svar fra andre der selv har erfaring fra deres børn. :D
 • Mikkel  - Vores erfaringer
  Vi har haft et par stykker gennem hænderne på vores børn. Her er vores erfaringer, baseret på 2 drenge. :)

  DSi: Rigtig populær, særligt kamera-funktionen, størrelsen på maskinen og så spillet Mario.

  XL: Den mindst populære model. Den er lidt stor, og derfor også tungere og mere besværlig at slæbe med.

  3DS: Næsten ligeså populær som DSi'en. Vi har dog slået 3D-funktionen fra, da øjnene på mindre børn (under 8 år) ikke har godt af at kigge på 3D(!). Knapperne sidder mindre optimalt, og da det gamle Maria stadig er det mest populære spil, er det begrænset hvor stor glæde an kan få af den.

  Andre tanker: Vi overvejer at købe en brugt iPod. Den er mindre robust, men kan bruges til flere ting - og da vi allerede har en iPad i huset som er voldsom populær er iPod'en dømt til at blive en succes.
 • Anders Sand  - Nintendo spørgsmål?
  Hej jeg ville lige høre om der er nogen der ved om man kan spille Nintendo DS3 spil på en Nietendo DS ?
 • Camilla  - 3DS
  Hej Anders

  Det kan man desværre ikke. Men man kan vist spille DS spil på 3DS, det har jeg ihvertfald hørt.
 • Michael  - 3DS
  Hej Camilla

  Det går fint at spille DS spil på 3DS, det skulle også være muligt at spille multiplayer DS spil mellem en DS og en 3DS.

  Min datte på 5 har stor glæde af 3DS, har indtil videre ikke begrænset brugen af 3D da hendes brug af konsollen er begrænset. Gamle DS spil kan kun vises i 2D.
 • Camilla  - 3DS
  Hej Michael

  Tak for du skrev det mere præcist. Men det var ikke mig der spurgte, jeg viste det godt i for vejen. Men nu har Anders det da mere præcist.
 • Camilla  - Forsat
  Jeg kom til at sende for hurtigt.

  Jeg vil bare sige at efter mit svar d. 16 - 12. Har jeg nemlig læst lidt op på det, så nu ved jeg de sidste ting som jeg ikke vidste den gang. Men derfor er det altid dejlige at komme her ind og få endnu mere at vide, og dele det med hinanden.
 • Maja  - nintendo eller ipod
  god anmeldelse :shock:

  mit største problem er dog, om jeg til min datters seks års fødseldsdag skal købe en ipod touch eller en nintendo - jeg synes ikke, jeg vil hælde penge ud til begge dele.

  kan man få gode spil til touch - jo fedt, at den kan bruges til musik også.

  den er lidt dyrere, men spil koster jo også en del til en nintendo - eller har hørt man skal købe et eller andet og sætte i den, så spillende på en måde kan kopieres ind.. lovligt. lyder underligt, kan jeg godt høre - løber vist med en halv vind, må tilbage til kilden.

  I håb om insporation!

  /Maja

 • Mikkel  - Lidt inspiration
  Jeg kan ikke give dig svaret, for det kommer meget an på brugsmønsteret, men jeg kan give dig lidt input.

  1) Spil til Nintendo: Nintendo har udviklet spil i mange år, og mængden af spil er ret massiv. Bedst understøttet er DS-serien, mens 3DS stadig kun har få titler, og aldrig rigtig har opnået det gennembrud man håbede på. Dog kan 3DS også afvikle de normale DS-titler. Prisen ligger typisk mellem 200-450kr for et spil. Det er rigtigt at man kan købe et indstikskort med noget software på, så man kan kopiere spil ind på et flashdrev. Undskyldningen er at man kan bruge homebrew-programmer, altså programmer skrevet af entusiaster. Men i bund og grund er det piratkopier af spil der driver det her marked. Det er idag alene DS-spil der kan piratkopieres, mens 3DS-ttlerne stadig ikke er tilgængelige på det illegale marked.

  2: Spil på iPod: Interfacet på iPod er ikke godt til mange spil, hvilket gør at spillene ofte er mere primitive end på Nintendo. Spillene er ofte spil som Angry Birds, eller Bad Pigs, der spiller på nogle andre elementer end den klassiske konsol. Til gengæld kan man hente apps til alt muligt, og iPod'en er langt mere fleksibel i sin brug end Nintendoen, og nok også lidt mere kool i pigernes univers end en Nintendo. Prisen på Apps ligger typisk på 5-20kr, hvilket gør pirat-incitamentet noget mindre. Der findes naturligvis et piratmarked, men det er noget mere bøvlet, og kræver bl.a. man jailbreaker iPod'en.

  Mit bedste råd vil være at kigge på hendes veninder og hendes interesser. Er hun mest til lidt musik, måske have et elektronisk kæledyr der skal passes og en flot gadget, så er iPod'en ret åbenlyst. Hvis hun kan lide at spille rigtigt, platformsspil som Mario, eller andre spil der kræver et ordentligt brugerinterface så er Nintendo nok mere vejen frem.

  Sidst men ikke mindst, vil jeg opfordre til ikke at piratkopiere. Udover det ødelægger selve spiludviklings-forretningen, så er det ikke det smarteste signal at sende til sin børn - at det er ok at begå noget kriminelt, fordi det er belejligt.
 • Lone  - Kan alm. DS spil også bruges til DSI
  Ja overskriften siger jo faktisk mit spørgelsmål vi står for at skal købe en nintendo til vores datter på 6 ½ år og tror måske nok at vi vælger en DSI for synes at 3DS bliver for meget. er det et dumt valg.. og kan alle spil bruges til DSI

  MVH Lone
 • Anonym  - DS og DSI
  Nintendo har altid forsøgt at gøre deres konsoller bagugkompatible, så den nye Wii U kan afspille de gamle Wii-spil, og for DS-serien, så ja:
  NDS - kan spille NDS-spil
  NDSi - kan spille NDS+NDSi-spil
  3DS - kan spille NDS+NDSi+3DS-spil

  Vi har 3DS'en derhjemme, men benyttes udelukkende til NDSi/NDS-spil. 3D-funktionen og 3D-spil har vi slet ikke investeret i.

  3DS'en er i det hele taget aldrig blevet specielt populær - og vi savner måske også nogle af de programmer som NDSi'en havde.

  Jeg håber det svarede dit spørgsmål.

  /Mikkel
 • Maria  - Ds2
  Min datter fik sidste år en Nintendo ds2. Kan man bruge alm DS spil i den? Mvh en knapt så teknisk mor
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.