Aqua - Ferskvandscenter i Silkeborg

Brugervurdering: / 10
DårligBedst 

Aqua Ferskvandscenter er Nordeuropas største ferskvandsakvarie, og et aktivitetscenter for hele familien - det ligger i det smukke Silkeborg, og befinder man sig i området, bør man besøge centeret.Vaskebjørne i Aqua

Centeret består af en indendørssektion, og en udendørs-sektion.

Indenfor, får man et kig ind i forskellige danske ferskvands-typer, som søer, moser og åer. Der er store flotte karper, suder laks, ørred, frydtindgydene geder og de velkendte aborre, der hver især svømmer i deres respekte vante typer vand.

Det største hit, for børnene ihvertilfald, er rørebassinet. Bassinet er rundt, og der svømmer kæmpe store stør rundt, sammen med flere andre relativt store fisk - rørebassinet er grunden til, at vi har ekstra tøj, og håndklæder med, når vi er i Aqua.

Ovenpå er der mere temaagtige udstillinger, der viser lærerige ting omkring vandets kredsløb, og dets betydning, for bl.a. terræn-udformningen. Udstillingerne er okay, men skal vi være helt ærlige, er det altså akvarierne og det flotte rørebassin, der trækker.

Udenfor befinder parken sig. Det er en stor åben have, med massere af børneaktiviteter. I aktiviteterne indgår som oftest vand, og børnene kan ofte bruge flere timer og bunker af energi i haven. Der går flere forskellige typer dyr, i en slags mikro zoo, hvor bævere, oddere og vaskebjørne nok er det sjoveste at kigge på.

Beslutter i jer for at besøge centeret, så gør jer selv den tjeneste at gøre det om sommeren, og en dag hvor vejret er godt. Sørg for at have ekstratøj med til børnene. Maden de sælger er som de fleste børnesteder forholdsvist trist. Der er den klassiske slatne burger, fedtede fritter og dyre franske hotdog - så er i trætte af halvdårlig mad, så medbring selv - der er overdækkede faciliteter udenfor, hvor man kan spise. Er i mere end 10 personer, kan man købe forskeliige grill-retter, som man så selv griller på en stor gasgrill de har stående. Deres grill har vi endnu ikke benyttet os af.

I sommermånederne er priserne:

Voksne: Kr 110 ,-
Børn under 12 år: kr 60,-
Børn under 3 år: gratis.
Check venligst de aktuelle priser her.

I Juli har de åbent alle dage fra 10-18. Resten af året har de forskellige åbningstider. I kan se deres åbningstider her.

Adressen er:
Ferskvandscentereret
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg

Rigtig god fornøjelse...

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.