DGI-byens svømmehal

Brugervurdering: / 51
DårligBedst 

Du har sikkert allerede hørt tale om, eller set billeder fra DGI-byens svømmehal (vandkulturhuset) -  ikke mindst fordi i slutningen af 2007, var der 10 unge piger der smed overdelen i protest over sexificering af bryster, og gik i vandet for rullende kameraer. Resultatet af denne aktion var at man tillod kvinder i alle Københavske svømmehaller at bade topløse - et tiltag som overhovedet ingen ændring har haft i danske pigers tilgang og brug af svømmehallerne.
Selvom der var mange billeder af pigerne i DGI-byen, var det næppe DGIbyens faciliteterne der fungerede som blikfang, og tiltaget har sandsynligvis ikke den store interesse for børnefamilier- men det bør og har DGI svømmehal til gengæld.

Svømmehallen består af 3 områder og 5 bassiner.

klatremuren i DGI-byens svømmehal

Område 1:

Fjeldsøen:
Ca. 120 m2
3,8 m dybt
27 grader
Trampolin, 1m vippe, springbræt, 5 m høj klatrevæg, udspringsplateauer på 1,5 – 2 –2,5 og 5 m.

Område 2:

Gryden:
Ca. 100 m2
34 grader varmtvandsbassin
0,9 til 1,3 m dybt
Velegnet til babysvømning, handicapsvømning samt svømmeindlæring.

Indsøen:
Ca. 160 m2
32 grader varmtvandsbassin
0,1 til 1,2 m dybt
Velegnet til leg, vandtilvænning samt begyndersvømning.

Område 3:

Idrætsbassinet:
20x10 m
27 grader
Hæve/sænkebund kan justere dybde med 15 cm intervaller fra 0,30 m op til 1,8 m samt bunden kan hæves 0,15 m over vandoverflade.
Velegnet til vandgymnastik, leg, boldspil, svømning, svømmeindlæring samt særlige arrangementer hvor bunden er hævet over vandoverflade.

Ellipsen:
Superellipseformet, omkreds 100 m,
27 grader
1,8 m dybt
Velegnet til svømmetræning.


Har du små børn, er område 2 jeres område - de større børn har til gengæld et større råderum, og er børnene så store at de kan passe sig selv kan du bruge superellipsen til motionsvømning, eller SPA-badet til at slappe af af - svømmehallen er ideel til børnefamilier.

I område 2, er alle bassinerne opvarmet til over 30 grader - da området er nogenlunde lukket til, er luften ligeledes også en temperatur, så man ikke kommer til at fryse. Det gør blandt andet, et den tid man kan bruge i svømmehallen, er betydelig længere end hvis det var en almindelig svømmehal, med børnebassin.
I dette område er der samtidig en kæmpebruser, en vandklokke og udenfor bassinerne er der et langt vandløb, hvor man med brikker kan lave dæmninger for rindene vand.

Omklædningsfaciliteter:

Selve omklædningen er meget ordinær, grænsende mod gammeldags. Skabe, bruser-område og en lille sauna. I princippet behøver man jo ikke mere, og det fungere fint - dog med de priser svømmehallen holder sig, og med det moderne præg der ellers omgiver DGI-byens vandkulturhus, ville familie-omklædningsrum ikke have været af vejen. Et lille bump på veje, der bestemt ikke spolerede turen til svømmehallen.

Kantine:

Helt på linier med størstedelen af danske børne attraktioner, brillere DGI-byen med en kedelig kantine, med splattede madvarer i vinduet. Udvalget var så lille, og af så ringe kvalitet at vi fortrak over på den anden side af gaden, hvor der stod en pølsevogn. Et par hapsdogs tid senere vendte vi tilbage, og det ødelagde ikke turen - men det havde nu været rart, hvis man havde kunne købe nogle lidt lækre og sunde retter, nu hvor man var i idrættens højborg.

Priser:

DGI-byens priser virker lidt som det kolde bad, efter en tur i saunaen.
Man kan undskylde dem med, at deres vandkulturhus har mange rigtig gode og sjove aktiviteter, billetterne er ikke tidsbegrænsede og man vil typisk bruge længere tid derinde, end i en almindelig svømmehal, men en tur i DGI svømmehal er ikke gratis:
I skrivende stund ser priserne således ud:
Voksen 58 kr.
Barn 38 kr.

Kommer man mere end 3 personer fra samme familie, får man kr 4,- i rabat pr person.

Tryk på linket for at se de aktulle priser.

Kommentar (3)
 • misbah  - Baby swimming
  Hi
  I please can u give me information about baby swimming. my baby is 6weeks old and I want to start his swimming so please we tell me that is possibal in this age, and u have a baby swimming tranning. because I dont know about swimming .
  thank
  bye
 • Mikkel  - Babyswimming
  Im not quite sure if I understand your question, but...
  It is normal to start to babyswimming, when they are just about 3 month old - what you really want to do, is to sign up at the local babyswimming-team, where there is a teacher who can make the right training for you and your baby.

  Some of the training is quite obvious, while other...well - lets just say, that it is a good thing, to get an educated teacher to make the lessons.

  ...I really hope that kinda answered your questions.
 • hannah  - Hvor gammel?

  Hvornår er alders-grænsen for at være barn. :?:

Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.