Brugervurdering: / 8
DårligBedst 

hyggelige børneaktiviteter ombord på flyetVi har oplevet mere end én flyvetur med børn. Både andres og hvor egne, og 4 timers ridde-ridde-ranke samt 3 af de sjove bleskift ude på 1 m2 store flytoilet tager livet af de fleste forældre. Faktisk har vi flere gange spekuleret på, om de bosatte danskere man møder på sine ture til lidt lunere himmelstrøg, er forældre der er blevet så afskrækket for flyveturen, at de aldrig har taget flyet hjem?!??

Vi har samlet et par af vores bedste råd til flyveturen - det redder muligvis ikke jeres flyvetur, og forvent ikke at komme sovende igennem den 12 timer lange tur til Thailand...men det letter forhåbentlig nok på turen, så i har mod på turen hjem igen.

Før i letter:

- Små børn. Det kan være svært at stå med et lille barn på armen, samtidig med at man forsøger at tømme lommer for småpenge, nøgler og mobiltelefoner. Aftal på forhånd hvem der skal tage barnet gennem security, og sørg for vedkommende har minimalt på sig, når i skal igennem. Tro mig, security-folkene har ikke planer om at hjælpe jer med at holde barnet, eller tømme lommerne. Det kan også betale sig, at lade en stå for alt omkring check in, pas, finde fly etc. mens den anden koncentrere sig om, at holde nogenlunde styr på børnene.

Trykken for ørerne:

- Store børn. Husk dem på, at de skal udligne trykket. Man udligner ved at synke eller klemme fingrene om næsen og forsøge presse luft ud gennem næseborrene. Når det klikker i ørerne, er trykket udlignet. Det bedst er at give dem et stykke tyggegummi, når der bliver tykket på det, udlignes trykket automatisk.

- Mellem børn. Husk tyggegummi, eller vingummi - det med at synke eller presse luft i næsen, kan hurtigt blive kompliceret, særligt hvis man er noget til det punkt hvor barnet får ondt i ørerne.

- Mindste børn. Amning eller sutteflaske. Sørg for barnet er sultent til i skal lette. Når flyet begynder at taxi ud, skal barnet ligges til. Ikke for tidligt, ikke for sent. En sut der bliver brugt flittigt er også brugbar. Ja - kunsten at flyve som forældre burde være medalje-berettiget.

Kender du allerede disse metoder, og er blandt de få, hvor de ikke virker, så findes der et specialprodukt, der kommes i ørerne, og burde kunne afhjælpe disse problemer. Vi har aldrig haft behov for produktet og kan derfor ikke anmelde det, men vi kan som det mindste linke til det. Du kan læse om det her.

Underholdning:

Det her er en af de hårde nysere. Den begrænsede plads, de ubekvemme sæder, hyperaktive børn og emsige pensionister, er en sprængfarlig cocktail, når man befinder sig 10km over jordens overflade.

- Store børn. Drop principperne, Nintendo DS og Sony PSP er fantastiske tidsdræbere, har børnene en håndbåren konsol i forvejen, så husk den for guds skyld, og stik dem eventuelt et nyt spil. Har i bærbar PC, kan den muligvis afspille DVD-film, eller afvikle et spil, sidst men ikke mindst og billigst er en tur forbi biblioteket, før i drager afsted, ofte givet godt ud. Sænke slagskib, yatzy, kortspil eller andre hyggespil.

- Mellem børn. En hyggelig gave, der kan leges roligt med, mens i flyver er en god ide. Det kan være en bog man kan farvelægge, bøger med historier man kan læse sammen med barnet eller noget lego (ikke for mange små dele der kan blive væk). Også her kan en bærbar PC med et par film gøre underværker. Har i en MP3-afspiller en CD-afspiller kan lydbård også være en velsignelse. Lette spil som fisk, skibet er ladet med... eller sænke slag

- Små børn. Små gaver der kan leges med. Der kan oftest bruges lang tid på at pakke gaven op, og lege med papiret. Gaver som rangler, pixiebøger eller små pakker med rosiner man kan spise kan være lifesaver.

Lifesaver - bærbar DVD-afspillerGenerelle råd:

Hele generelt - selvom det er meget fristende, så lad være, lad være, lad være, med at giv børnene sukkerholdig føde. Et barn der bliver ramt af et sukkerrush i starten af en flyvetur, er i overhængende fare, for at blive sat af flyet, mens i er i luften. Rosiner, frugt, kiks, brød eller nødder fungere fint som snack eller hyggespise. Fyld børnene med chokolade, sodavand eller is lige før, eller under flyvningen, og du har meldt dig frivilligt, til at være blandt de fastboende danskere - om ikke andet, så fordi flyselskaberne blacklister dig.

Drop tanken om at shoppe eller sidde og spise i lufthavnen. Besøget til de enorme haller bør ske på børnenes præmisser. Det betyder at man skal måske hellere bruge tid på at kigge på infrastrukturen, de lettende fly og hvad der ellers sker i lufthavnen, frem for at kigge på endnu en kjole til hustruen, eller et smart bælte til manden.

- Store Børn. De fleste store børn, kan sagtens finde ud af, at en flyvetur er lidt lang og kedelig, men skal overståes. Når vi har set familier med børn over 6 år, har vi ofte sendt dem lange misundelige blikke, fordi børnene faktisk har klaret det rigtig flot.

- Mellem Børn. Har i mulighed for at bestemme flyvetiden, kan aften og natteture ofte være mindre problematiske, da børnene kan sove turen væk. Får i sådan en flyvetur, så husk et fleece elelr trøje barnet kan få over sig, da flyene ofte er kolde om aftenen.

- Små børn. Sørg for at få pladser forrest i flyet. En del flyselskaber har mulighed for at sætte en lille krybbe fast i endevæggen. Er det en mulighed, så er det også en stor lettelse. Husk din skiftetaske som håndbagage, tanken om at stå med en fuld ble, og ingen skiftetaske, kan vist få de fleste forældre til at vågne op om natten, badet i sved. Alternativt, så skal i have jeres egen babylift med, så barnet kan sove i rolige omgivelser.

- Er det en længere tur, bliver børn ramt at jetlag, ligesom vi gør. Derfor, når i kommer hjem så sørg for at der er en dag eller to hjemme, før børnehave, vuggestue og dagligdag kommer væltende.

Kommentarer, historier eller gode råd, modtages med kyshånd og kan afgives på vores forum.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.