Fuerteventura - familie ferie i ørkenen

Brugervurdering: / 2
DårligBedst 

Fuerteventura

De kanariske øer

De kanariske øer, er en spansk ejet ø gruppe, der ligger ud fra afrikas kyst, de mest kendte er Lanzarote, Tenerife...og Fuerteventura.

Fælles for øerne er, at det er vulkaner der har skabt dem, men klimaet og frodigheden er meget forskellig på øerne. Øerne er meget attraktive turistmål, og det kan ses - både på godt og på ondt.

familie ferie på fuerte ventura solnedgang

Klimaet

Fuerte Ventura ligger ca 100 km fra Afrikas kyst, og derfor midt i atlanterhavet. Det varme hav der omgiver øerne, blandet med vejret omkring ækvator, gør at øen har en meget konstant temperatur, året rundt. Havet køler vinden og øerne, og den stærke sydhavs-sol sørger for at øerne er under konstant opvarmning. Kombinationen giver få regndage, og en mild sommer, uden den ekstreme varme vi kender fra eks. Grækenland, og en lun vinter, der gør øerne for ideelle rejsemål i vinterhalvåret - denne blanding gør også øerne rigtig gode til børnefamilier, hvor man slipper for børn der er totalt underdrejet af 40 graders varme.

I sommerperioden, skal man regne med 18-32 grader, og vinterhalvåret er temperaturen 15-22 grader.

Landskabet

Forestil dig hvordan en vulkan fungere. Den bryder overfladen og vælter aske i kilometerhøje skyer, og lava løber ned af siden og breder sig ud i vandet. Selv efter flere tusinde år, uden udbrud er øen arret og gold. Jorden er rødlig porøs og tør, og store dele af øen er stenørken, bjerge i form af udslugte vulkaner og aske der er væltet op af jorden, og så er der ørken. Ørken i form af sandørken som i det bedste westerns, men også stenørken hvor jorden er hård, stenfyldt og totalt ufremkommelig.

Normalt er vulkanøer meget frugtbare. Det skyldes at aske og lave er fyldt med kvælstoffer og nitrater der hjælper vegetationen med at vokse, men på Fuerteventura er det anderledes. Tilbage i 1500-tallet indtog spanierne øen. De drev rovdrift på skov, og brugte træ til huse og brændsel. Skovbrug var der ikke noget der hed, så jorden blev hurtigt udvasket for næringsstoffer, hvilket efterlader en meget gold ø. Da der går omkring 100.000 geder rundt på øen, og en del af dem vildt, så er de samtidig med at at lue godt ud i den smule vegetation der er tilbage.

Vegetationen er tørre lave ørken planter, og de kaktusser som man ser rundt omkring, er alle plantede af øens beboer. Man kan være heldig at falde over en aloevera-plantage, men jorden er ikke næringsholdig nok til at bære olivenlunde eller bananplantager.

Det tørre størknede lavaland, giver 2 typer strande. Der findes smukke hvide eller sorte strande, hvor sandet er fint og blødt - og der findes hårde stenfyldte størknede lavastrande, hvor ru og skarpe klipper går langt ud i vandet der kaster sig brutalt op over det størknede landskab.

Det rødlige månelandskab, blandet med de opdyrkede områder, de smukke sandstrande og spændene stenstrande er så langt fra det danske landskab og er både spændene at gå på opdagelse i, og fantastisk bare at slappe af i.

Hotellerne

De fleste større hoteller byder på hotelområder med både pool, aktiviteter for børn, sport for børn og voksne, pools restauranter og hvad der ellers hører til et charterhotel. Standarden er den normale spanske standard, hvor mad og hotelkvalitet er en anelse lavere end i Danmark, men man skal altså hverken forvente rotter på værelset eller i maden.

Aktiviteter

fuerteventuralandskab2.jpgGrundet Fuerte Venturas beliggenhed, blæser der en konstant vind. Den kan være mere eller mindre kraftig, men det blæser altid. Derfor er Fuerte Ventura også Europas bedste surfer-ø, hvor kitesurfing og windsurfing er blandt de absolutte favouritter. Er det en familieferie så tag roligt en drage med, eller køb en dernede - for vinden giver optimale muligheder for at lege.

Øens ret specielle landskab indbyder til bilsafari. Man kan lege biler billigt, og man kan snildt få børnesæder med. Det meste af øens vejnet er grusveje, og kun byer og hovedveje er asfalteret. Bil bilsafari kan man besøge både hvide, røde og sorte sandstrande, og man kan opstøve de hårde stenstrande hvor alt hvad der skyller op bliver liggende. Vi fandt saltkrystaller i store mængder, fra saltvand der var fanget i huller i den størknede lava og langsomt inddampet.

Øen indbyder til massere af strandture. Vi fandt en strand i midten af byen, hvor de lokale kom. Den var ikke specielt stor, men det var bare så hyggeligt at være på stranden sammen med de lokale. Alle fra børn, unge smarte mænd og bikinipiger til gamle koner og deres ligeså gamle mænd nød vandet og stranden, og atmosfæren var bare super.

Tager man til til øens sydlige halvdel og omkring Jantia, skal man være opmærksom på at der er en del naturister. De ligger ikke på nogen bestemt strand, men breder sig over flere kilometers strandområde og blander sig uden at kny med tekstil badere. Der er ingen præferencer i områderne, så man kan bade som man har lyst, men hvis man ikke er til den slags skal man måske overveje at booke sig ind i Corralejo, der ligger på øens nordspids. Da vi var der, var vi kun nord på, og stødte ikke på nogle nudister, ligesom mængden af tyskere var overskuelig.

Turisme

Da FuerteVentura er en gold ø og den mest tyndbefolkede, er den ikke så velbesøgt som mange af de andre Canariske øer. Det betyder at både udbuddet af store turistattraktioner og de altdominerende turistshops er mindre end hvis man tager til de store turistmål Som Gran Canarie eller Mallorca.

De engelske og tyske turister har i særdelshed fat i Fuerte Ventura, hvilket betyder at i de fleste af deres turistfælder, tales der engelsk. Tager man til Jandia vil sælgere der retter henvendelse til dig, gøre det på tysk.

Bevæger man sig væk fra de værste turistfælder foregår det som oftest kun på spansk eller med det verdensomspændene håndfagte-sprog.

Grundet de mange engelske turister er der i byerne spredt en del Familypubs ud, hvor der kører fodbold, bliver serveret engelsk øl eller engelsk frituremad i døgndrift. Det kan anbefales at holde sig langt væk fra disse steder, da kvaliteten af deres mad er i bund.

Fuerte Ventura er en skønt feriemål for familie ferierGår man på udkig i byerne skal man dog ikke langt væk fra de kulørte lanterne-områder for at møde lidt af det rigtige spanske køkken, og selvom der i højsæsonen er rigtig mange turister, så er byerne ikke totalt ødelagt, som man ser på både de græske øer, men også de spanske søster øer.

Det meste af øen er dog lagt øde hen, og uanset hvornår på sæsonen man er der, kan man sagtens finde helt øde strande, bygder og småbyer hvor man er omgivet af den lokale befolkning, omvendt hvis man elsker den hårde turisme, med vandland, terrarier eller andre seværdigheder, byder øen også på den slags. Disse seværdigheder er ofte kun åbne i den engelske højsæson.

Øen er mere en familie ferie-ø, end en ø hvor de unge mødes og fester til langt ud på natten. Der findes rigeligt med pubs og lignende, men efter bedste engelsk stil, lukker og slukker de altså rimelig tidligt.

Priser

Priserne på Fuerte Ventura er som på de fleste øer. Det er lidt billigere at spise ude, end i Danmark, men de gyldne tider hvor man lagde 10 kroner og så var det inklusiv drikkepenge er overstået. Vælger man selv at handle ind, koster de fleste daglidagsvarer en anelse mere end i Danmark.

Et rimeligt måltid mad, med drikke (øl/vin) til 2 personer ligger som oftest 150-250 kroner.

Ligesom de øvrigt kanariske øer, erFurte Ventura toldfrit område. Det kan ses og mærkes på priserne på parfume, alkohol og cigaretter. Man skal dog være lidt på udkig for at finde de billigste steder, da priserne variere meget. Selvom der står et prisskilt ved varerne, kan man ofte prutte om prisen, dette gælder særligt varer som parfume.

Påklædning

Øerne er lidt lumske. Man skal huske at tage tøj med til at det blæser og kan være lidt overskyet, og man skal ikke regne med at blive grillet tottalt, netop fordi luften ofte er lidt kølig.

Samtidig skal man huske at den sydlige sol kan brænde, så solcreme er nødvendig at benytte

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.