Byferie - 10 familie ting I skal se i New York

Brugervurdering: / 2
DårligBedst 

USA er blandt danskernes absolutte topdestinationer, og skal man dyrke den ultimative byferie, er New York uundgåeligt destinationen over dem alle, og med god grund.

New York, byernes by - der er selvklart massere af underholdning og spændene oplevelser for voksne, men har man mindre børn med sig, skal man se sig lidt omkring, gør man det er der oplevelser nok for hele familien.

01. Central Park - Den verdensberømte park, der befinder sig midt på Manhattan, og dækker 4x1 km af verdens dyreste jord, er bestemt flere besøg værd. Parken er fyldt med større og mindre legepladser, der er klipper, træer, egern og en masse sjove aktiviteter over hele parken. Om sommeren har stort set alle legepladserne noget springvand, som børne kan lege i, og i begge ender af parken er der et større område med springvand, der tiltrækker børn fra alle kulturer. Planlæg alle jeres ture, med Central Park som udgangspunkt, og hverken børn eller voksne vil blive skuffede. Hvis børnene skal bade, så husk badetøj. I den nordlige del, er der et aflukket område med badebassiner, mens der i den sydlige ende er springvand og et større anlæg som børnene kan pjaske i.

02. Toys R Us - På Times Square ligger der en Toys R Us på 11.000 kvadratmeter. Fordelt over 4 etager, kan man opleve den 1:1 store T-Rex, det 400 kvadratmeter store barbiehus, eller det 20 meter høje pariserhjul. Uanset om i vil købe jer fattige i legetøj, eller bare skal snuse til byen, er denne enorme butik et besøg og et par timer værd.

03. Liberty Island - Som markering på 100 års dagen, for amerikanernes selvstændighed, forærede Frankring USA den ikoniske statue, der for de 20 millioner immigranter, der stod af på Ellis Island, var det første tegn på at de var ankommet til Amerika. Der sejler færger ud til øen, og man kan gå rundt om statuen. Foran hende er der en lille park, hvor man kan sidde og nyde den fantastiske udsigt til Manhattan. Statuen er en ægte turistfælde. Liberty Island besøges årligt af 5 millioner turister, så hvis man planlægger at bruge en dag på vandet og på Liberty Island, er det en god ide at bestille billetter online, så man springer den timelange kø over. Er man rigtig heldig kan man tilmed få en af de få billitter der dagligt bliver tilbudt, hvor man kan komme op i frihedsgudindens krone. Uasnet om man kommer op i Frihedsgudinden, eller bliver på jorden, er det en fantastisk sejltur ud til øen, og er det midt om sommeren, vil man nyde den lidt køligere luft, der er ude på vandet - udsigten over Manhattan er ubeskrivelig.

04. FAO Schwarz - FAO er en lidt ældre, og nok mere klassiske legetøjsbutik. Den er kæmpe stor, og sjov at besøge. Særligt er deres kæmpeklaver ofte et hit for både børn...og de lidt barnlige forældre.

05. China Town - China Town er et meget typisk eksempel på den kultur i kulturen, man oplever i New York. Byen er åben og alle nationaliteter færdes i byen, men man er ikke i tvivl om de asiatiske rødder. Der ligger en del butikker ude ved vejen, og det er specielt dem der er målet. Man kan købe levende fisk, krabber og muslinger - og kigger man sig godt for, kan man også finde store levende frøer, man kan tage med hjem til middagsbordet.

06. Apple Store - Apple har det med at lave ikoniske forretninger, og forretningen de har placeret på 5. Avenue, lige ved Central Park, er bestemt ikke en undtagelse. Butikken er stor og mac hvid...og alle må røre alt hvad der er udstillet. Har du behov for at købe noget, tager du fat i én af de mange ekspedienter der blander sig med kunderne - han vil gennemføre handlen med dig, right on the spot...Butikken er besøgsværdig, og ikke kun for faderen.

07. Times Square - Med sine enorme lysreklamer, cafeer, restauranter og bunker af mennesker, er Times Square et besøg værdig. Bedst som man trasker gennem New Yorks gader, åbner Times Square sig, med alle de indtryk man overhovedet kan rumme.

08. American Girl Place - består familien hovedsageligt af døtre, og elsker de prinsesse og barbielege, er American Girl Place stedet at komme. Butikken på 609 Fifth Avenue har alt hvad i nogensinde har drømt om i alle farver til dukker.

09. Empire State Building - Bygningen har 2 ting der taler for sig - højden og udsigten, hvilket også er rigeligt til at gøre det til et perfekt turistmål. Besøger i tårnet om aftenen, vil byens lys udfolde sig under jer, i et spektakulært syn.

10. Ground Zero - Selvom man skal være glad, positiv og nysgerrig på en ferie, er Ground Zero et besøg værd. Selvom området er lukket af, får man en fornemmelse af størrelsen, og det er svært ikke at blive påvirket, når man står ved brandstationen, i den sydlige ende af området, og kigger på den mindeplade der er sat op, af de 346 brandfolk der mistede livet, under redningsarbejdet. Man kan også se det enorme Freedom Tower der rejser sig fra støvet. Er man i humør til flere memorials, kan man gå ud til kysten mod vest, og finde Battery Park, der udover en fantastisk udsigt udover vandet, også har NYPD's memorial, der er en stor sort granitvæg, med navnene på alle de politifolk der er døde i New Yorks tjeneste.

Tips til ferie i New York:

Taxes: Alle priser i ser på gaden er med garanti ekslusiv taxes. Så husk at lig omkring 10% oven i prisen, før i har den endelig pris på mad, tøj eller elektronik.

Transport: New York er let at komme rundt i, både til fods, med taxa, turistbusser og metro. Det kan være en ide med klapvogn til ungerne, men man skal samtidig være opmærksom på at ikke alle butikker er lige velegnede til at blive besøgt med klapvogn. Besøger man en butik som Toys R Us, kan man købe en billig paraplyklapvogn, der kan skrottes, når ferien er slut og man skal hjem.

Turistbusserne er meget billige, hvis man køber billetter hjemmefra. Man kan købe når man er derovre, fra gadehandlere, men så er prisen en helt helt anden - man skal jo huske på at Metroen kører under jorden, så selvom man rejser som en ægte New Yorker, og metrostationernes er overalt - så er det begrænset hvad man ser i rejsetiden.

Spise ude: De fleste vil bo på hotel, og vil derfor være tvunget til at spise ude. New York er et madmekka - men vær lige opmærksom på at priserne kan blive noget overstadige. Hvis i vil give børnene en ægte amerikansk middag, tager i forbi Mars 2112, ved 51 Street og Broadway. Det koster lidt penge at komme derind, og maden er ikke noget særligt, men turen starter med at man flyver til Mars i et Star Trek lignende rumskib, og en del af personalet er klædt ud som Marsmænd, til ungernes store fornøjelse.

Drikkepenge: Man slipper ikke for at ligge minimum 10% i drikkepenge, når man er i New York, og har servering og mad været god, skal man nok nærmere ligge 20%.

Hotelpriser: Priserne på Manhattan er helt i top. Man kan være heldig at finde et enkelt hotel, til omkring 1.000 kroner pr nat, men det vil sandsynligvis være ekslusiv morgenmad. Man kan alternativt bo på Queens eller Vest New York, det vil give dagligt transport, men også reducere priserne lidt. Forvent at brug jeres dage på Manhattan, det er der det sker, og det kan godt betale sig at gå ned i standard mod at bo mere centralt.

 

Læs mere: FDM travel har lavet et rejsesite om New York. Du kan læse om flere gode børnefamilie spots i New York på deres hjemmeside newyork.dk

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.