Sommerhus-ferie - den store guide

Brugervurdering: / 3
DårligBedst 

Der er rigtig mange fordele ved at holde sommerferie i Danmark, specielt når du har små børn. Det vigtigste er, at du slipper for 4 timers flyvetur, som føles som 12 timers flyvetur. Her er en lille tjekliste med ting, du bør overveje inden din sommerferie samt et par gode råd til, hvad du endelig må gøre eller absolut ikke bør gøre.

Sommerhuset

Måske er det dine forældres sommerhus, som du låner gratis, måske gælder det bare om at leje så billigt et sommerhus som muligt, så skal du bare glæde dig over, at du kommer på sommerferie med dine børn og gå videre til næste punkt.

Hvis du skal leje et sommerhus, så kan vi anbefale, at du besøger siden cofman.com og finder dit sommerhus der. Det gode ved denne side er, at du kan sætte en række kriterier op for det ideelle sommerhus beliggenhed, pris, opvaskemaskine osv. Personligt har vi benyttet cofman og været meget tilfredse med det.

Overvejelser

Der er en række overvejelser, som du kan gøre dig, inden du vælger sommerhus, her er de vigtigste:

Penge: Afgør med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på sommerhuset. Vær opmærksom på hvad, som er inkluderet i prisen: leje af sommerhus, rengøring, forbrug af el, forbrug af varme, forbrug af vand?

Opvaskemaskine: Sørg for at der er opvaskemaskine you will thank me later. Du har ferie, du skal ikke stå og vaske op.

Rengøring: Hvis du har økonomi til det så betal for at få gjort rent i stedet for at stresse over det samt bruge en halv dag på at gøre rent. Spar hellere på noget andet.

Vaskemaskine: Fordele: Det er rart at komme hjem med bare lidt rent tøj. Du behøver ikke at have så meget tøj med, hvis du har mulighed for at vaske i sommerhuset.

Imod: Endelig har du en undskyldning for ikke at vaske tøj i en uge, så nu er det endelig ferie.

Beliggenhed: Hvis du har små børn, og du bor i København, så lad være med at leje et sommerhus på Læsø. Efter 200 km i bil, med små børn på bagsædet får man indsigt i hvordan en ferie i helvede kan se ud. Trodser i rådet, så sørg for bagsædenuderholdning. 1.000,- kr i Thansen til en lille bagsædebiograf er hurtigt givet godt ud.

- Sørg for at du kan foretage dig noget i nærområdet, så du ikke skal have pakket alle børnene og køre 50 km., hver gang du skal så meget som have 2 liter mælk eller se på en stendysse.

- Hvordan er dine børn og hvad interesserer dem? Har du små børn, så er en strand med lidt vand og sand som regel et hit.

- Husk på at dine børn er blevet et år ældre siden sidste år. Småbørn er blevet nemmere og kan mere selv. Måske er din datter blevet teenager og gider ikke sidde med en spand i vandkanten, men vil hellere ind til byen og se på butikker.

- Satellit tv: "Vi skal være sammen som familie og hygge os med at tale sammen og spille nogle spil

Når nu det har regnet i 4 dage i træk, så vil du ærgre dig gul og grøn over, at du skulle være så hellig. Fordi sommerhuset har satellit tv, behøver du jo ikke at bruge det 12 timer i døgnet, men det kan jo også være rart at kunne se en eller anden ligegyldig tv serie, når børnene endelig sover, og du har brugt 12 timer i Legoland.

Toiletforhold: Hvis du har små børn, så skal der bare være træk og slip samt mulighed for bad.

Tidspunktet: Der kan være stor prisforskel på, om du lejer et sommerhus i uge 42 eller i uge 43, så hvis det er dig underordnet, om det er den ene eller den anden uge, så kan du jo lige så godt leje sommerhuset i den billigste uge.

Vær opmærksom på åbningstider for butikker, museer og lignende hvis din ferieløber hen over helligdage.

Pakning

Børneværelset: Husk for alt i verden at medbringe noget legetøj både til indendørs og udendørs brug og husk nu yndlingsbamsen, som man ikke kan falde i søvn uden.

Afhængigt af barnets alder kan det være en god idé at lade børnene selv pakke noget legetøj, så får de det med, som de gerne vil have.

Gå på biblioteket inden i tager afsted og lån bøger, film og cder så er der noget nyt, som forhåbentlig kan fænge på en regnvejrsdag.

Badeværelset: Tandbørster, tandpasta, tandtråd, håndklæder, kam, shampoo, balsam, bodyshampoo, håndsæbe, barbergrej, engangsvaskeklude, bler. toiletpapir.

Medicin, vitaminpiller, Panodil både til børn og voksne

Klædeskabet: undertøj, nattøj, sokker, korte/lange bukser, kortærmede/langærmede bluser, badetøj, sko, hjemmesko, gummistøvler, sandaler, støvler, hue, vanter, halstørklæde, solhat, solbriller.

Køkkenet: Viskestykker, karklud, opvaskebørste, opvaskemiddel, tabs til opvaskemaskinen, sukker, salt, peber, the, kaffe, køkkenruller, mad i en frysetaske.

Pakning af bilen

Dette er måske endnu en af disse gange, hvor du siger til dig selv, hvor er det dog godt, at du har en stationcar.

Hvis du ikke har en stationcar så spørg familie/venner, som har en stationcar eller bare en større bil end din egen, om de vil bytte bil i en uge.

Det gælder om at have så stor en bil som muligt, for du har alligevel ikke plads til alt det, som du skal have med.

Efter denne ferie ved du, hvorfor enhver børnefamilie med respekt for sig selv har en stationcar.

- Det er at foretrække ikke at skulle have noget ovenpå bilen, da du så vil bruge mere benzin og have en mere ubehagelig kørsel, men jeg ved jo godt, at det er svært at undgå.

- Særligt til kvinden: Husk at rose ham for hvor god han har været til at pakke bilen.

- Særligt til manden: Husk at rose hende for hvor god hun har været til at begrænse sig.

- Sørg for at bilen er helt tanket op dagen før, så du ikke skal holde den første pause efter 10 minutter alene for at hælde benzin på bilen.

- Sørg for at de ting, du skal bruge undervejs, ligger i det øverste lag, så du ikke skal tømme halvdelen af bilen for at finde en ble.

Læs også: Guide til at holde super billig sommerhusferie

 

Mad inden du tager afsted

 

Når du kører om aftenen

- Kør forbi McDrive, børnene vil elske det, og der er ikke bunker af opvask. Du kan bruge din energi på at få pakket det sidste. Desuden er der ikke noget bedre end en håndburger og en cola, til turen. :-)

Når du kører om morgenen

Lav havregrød om morgenen, du behøver ikke have mælk, hvor du er nød til at hælde de sidste 2 liter ud i vasken, og I har alle lagt en god bund, så I ikke er sultne en halv time efter, I er kørt.

Kørselstidspunktet

Skal du køre om morgenen eller om aftenen? Tja hvad gjorde du sidste år?  Hvordan gik det? Var det en succes at køre om aftenen? Så er det måske værd at forsøge at gentage succesen, men husk at dine børn er blevet et år ældre, så tingene kan have ændret sig.

Var det et mareridt at køre om dagen? Tog det dig hele dagen at køre 300 km.? Jamen så forsøg at køre om aften, det kan jo ikke blive værre vel?

Skal vi køre om morgenen?

Fordele: Hvis du ikke skal køre så langt, så kan du måske kombinere en pause med at se en seværdighed/besøge familie/besøge venner.

Det kan være hyggeligt at køre langt, hvis man har lidt ældre børn, så kan man  sidde og synge, en læser højt eller man bare snakker uforstyrret sammen.

Ulemper: Det er ikke sjovt at køre langt med små børn de keder sig og kan ikke sidde stille

Skal vi køre om aftenen?

Fordele: Børnene kan sidde i deres nattøj med en dyne over og falde i søvn i bilen. Du kan køre langt på kort tid, fordi du ikke hele tiden er nød til at holde pauser.

Ulemper: Du er træt og har svært ved at koncentrere dig om kørslen. Det er mørkt, og du ser ikke så godt og har svært ved at finde vej. Du kommer sent frem og er måske træt næste dag, men dine børn er friske, fordi de har sovet i bilen.

Underholdning i bilen

Børnene skal sidde og se ud af vinduet, så de kan se med egne øjne, hvordan Danmark ser ud og nyde landskabet....... Ja, ja, ja hvis du vil kunne koncentrere dig om kørslen og bare have nogenlunde ro i bilen, så sætter en voksen sig om på bagsædet og læser højt eller du investerer i en computer, så børnene kan sidde og se film eller spillecomputerspil. Selvom det med en voksen på bagsædet lyder rigtig hyggeligt, har hårde erfaringer vist os, at DVD-afspilleren udkonkurrere den voksne...totalt! Så meget for familie-idyllen. :-S

Hold pauser undervejs

Det er vigtigt at holde pauser undervejs, så chaufføren enten kan få et hvil eller byttes ud (det er dine børn, som skal fragtes gennem Danmark, så chaufføren SKAL kunne koncentrere sig om kørslen og ikke være træt).

Hold pauser med jævne mellemrum hvor alle kan få lidt at spise/blive ammet, tisse af/få skiftet ble, få strakt benene.

Mad undervejs

Hav små pakker rosiner, riskiks, frugtstænger samt vand på flaske med. Lad nu være med at købe slik til turen, ja dine børn vil elske det, men du vil fortryde det bittert.

Afhængigt af turens længde så kan det være en god idé at holde en frokostpause. Det bør du i givet fald gøre ved en Monarch/McDonald's eller lignende. Sørg i hver fald for at det er et sted, hvor børnene kan få noget at spise, som de også gider spise og, at børnene har mulighed for at lege på en legeplads, da børnene så vil være roligere, når i skal køre videre, og de vil måske ligefrem kunne sove lidt.

Indkøb undervejs

Når du nærmer dig sommerhuset så begynd at holde øje efter et sted at handle ind og stop op og køb lidt ind, bare så du har lidt. Hvis du kører om aftenen så hold alligevel øje med butikker, så du ved, hvor du skal køre hen næste dag og ikke mindst, hvor langt der er.

Mad når I kommer frem

Køb en tomatsuppe på dåse eller lignende supernem mad, i en holdbar emballage, så har I til aftensmaden. Sørg for at the og kaffe ligger øverst i bilen.

Nyd nu sommerferien for der går et år, inden du får muligheden igen.

Kommentar (4)
 • Sandie Risgaard Vistisen
  Super idé med en huskeliste, især til en travl familie som os selv..
  Tilføj evt. solcreme og kamera til listen.. 8)
 • visit here  - visit here
  hvad, som er inkluderet i prisen: leje af sommerhus, rengøring, forbrug af el, forbrug af varme, forbrug af vand?
 • casinò online  - cool
  beliggenhed, pris, opvaskemaskine osv. Personligt har vi benyttet cofman og været meget tilfredse med det.
 • Numbers Mulac  - Sommerhus-ferie - den store guide
  hiper
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.