GræskarBloggen

Større succes, end forventet. Efter næsten 2 måneder, er der mod forventning spiret hele 4 ud af 6 plantede frø.

Den sidste der er kommet til verden er stadig undersort, og de andre er ved at tage godt fat, og bliver nok snart plantet ud.

Her er 2 billeder. Det ene er taget af alle 4 planter, gennem vinduet og viser nok lidt størrelsesforskel.

Det andet er et nærbilled af den lille ny:

nyplantet.jpg nyplantet.jpg

Da min forhave ikke kan huse 4 store græskar-planter, forventer jeg at forære den sidste lille nye plante væk.

 

Brugervurdering: / 15
DårligBedst 

Under mulden sker der tilsyneladene mere end man regner med, nu er en 3. plante på vej, og den største kimplante, har allerede en hel del størrelse på.

Græskar er en tropisk frugt, og de elsker varme, vand og store mængder gødning. Jeg ved ikke hvordan resten af landet har det, men her i Nordsjælland er det koldt og det regner - ikke ligefrem tropiske forhold. Krukken med planterne står indenfor i vores spisestue, og med kæmpe vinduer på den ene side, hilket burde betyde planterne får alt lyset og varmen, men ingen af kulden - problemet er som sagt bare, at varme og sol lader vente på sig.

Men nu dukker en 3. græskar kimplante op, så 3 ud af 6 planter blevet til noget - det er cirka 3x så godt som sidste år:

Har du haft problemer forstår jeg det godt - mine har fået vand i mængder så jeg troede de var rådnet væk, og har som sagt været lunt placeret indenfor, som jo fremrykker forrådnelsesprocessen betydeligt - husk at selv et drivhus er på nuværende tidspunkt for koldt.

Jeg tror faktisk vi får et rigtig ringe græskar-år, med Dansk Sommer, når den er værst.

Endelig skete det, som rigtig mange bloglæsere har ventet på.

Efter 12 dage, med et usandsynligt dårligt maj-vejr og en stærkt dalende tillid til føene, brød spirerne endelig overfladen. Af 5 plantede frø, er blot 2 dukket op - om resten er rådnet vil tiden vise.

Her er de 2 kimplanter, der er blevet sået:

We are back in business!

Brugervurdering: / 6
DårligBedst 

På utallige opfordringer, dynger af fanbreve og under stor bevågenhed af den danske paparazzi-presse, starter vi op igen.

Sidste år formåede vi, som alle de gamle læsere med kuldegysninger erindre, at producere et KÆMPEGRÆSKAR...eller ihvertilfald et græskar af sorten Atlantic Giant...at græskarret så måske var Danmarks mindste af sin art, behøver vi måske ikke trampe rundt i...ihvertilfald var vi ikke repræsenteret til den gloriøse og pompakte græskarafslutning, inde i Tivoli.

Men kampen er ikke slut - sidste år vandt Ludvig Krag, med et dansk græskar på 275 kilo, 60 kilo under danmarksrekorden...1.000 gange større end vores. :-X

Men i år...lad os bare sige, vi har planer om at deltage i Tivolis konkurrence, og foran hele den danske befolkning, ja - foran dronningen, den tyske kansler og Englands nye premierminister - præsentere et græskar, de kunne spænde heste foran, og blive kørt hjem i.

But first things first...:

nyplantet.jpg

Jeg har plantet 4 af ovenstående frø, i en krukke, vandet dem...så nu er det bare at vente. Hvis at går efter planen, får jeg minimum 2 planter - disse vil blive sat i forhaven, som derved vil blive omdannet til græskarmark. Da det er et relativt nyt kvartér vi bor i, vil denne mark blive til offentlig skue...og så skal der altså helst nogle ordentlige basser på, før det bliver rigtig sjovt.

 

Vi er mange...rigtig mange, der har væntet spændt på, at ét af de mange blomster, skulle blive til et græskar, og ét af de mange græskar, rent faktisk skulle begynde at vokse...og nu sker det endelig.

Jeg har sat 2 billeder ind. Det ene er fra sidste uge, og det andet er fra idag - der er 6 dages forskel på billederne:

dscn0178.jpg p1000646.jpg

Resultatet er nogenlunde det, som jeg har gået og håbet og ventet på, siden jeg puttede 5 små græskarkerner i jorden.

Jeg håber væksten tager yderligere til, og at nattefrosten venter...nogle uger med at komme.

Det kan godt være vi ikke når at vokse et græskar der er Tivoli værdigt, men man kan i det mindste vokse et, der vil gøre hele nabokvarteret misundeligt... :)