10 billige have lege

Brugervurdering: / 16
DårligBedst 

10 ideer til havelege

At have det sjovt i haven, behøver ikke være dyrt - der findes bunke af aktiviteter og lege i haven, der kræver meget få materialer. Her er nogle ideer til lege, som kan samle og more hele familien:

1. Badminton eller tennis sæt, fåes til kr 50,- hvis man kigger sig lidt for. Se stort på regler i starten, og bare se, om ikke i kan få et spil igang. det er mere vigtigt at bolden bliver ramt og hopper frem og tilbage, end hvem der vinder - det skal nok komme.

2. Lænkehund. Her skal bruges ét kødben pr deltager, 1 reb på 3-4 meter, og en pæl. Pælen sættes i jorden, og snoren bindes på pælen. Kødbenene placeres oven på pælen, og én af deltagerne udpeges til at være hund. Hunande lænkes, ved at holde snoren i hånden.
Nu skal hver enkelt deltager forsøge få snitterne i sit kødben, uden hunden bider dem (rør med den frie hånd). Bliver man bidt, er man den nye hund og man starter forfra.

3. Vandkamp er stadig sjovt. Det kan være vildt og vådt, og man kan bruge utallige remedier. Vandpistoler, haveslanger, skåle, spande og vandballoner - you name it. Dte er eddermame sjovt... :)

4. Tallerkenkast. I skal bruge 10 runde skiver, i et materiale er kan tåle at ryge på jorden...og et bord.
Reglerne er lidt ligesom petanque. Man skal have sin skive så tæt på den modsatte bordende som mulig. Det er helt legalt at vælte sin modstanders skiver ned.

5. Dåseskjul er en leg, de fleste har leget som børn. Find en gammel dåse, og lad én være den der skal finde de andre. Når man bliver fundet, gælder det om at komme først hen til dåsen, kommer fangeren først, går den fundene person hen og stiller sig ved dåsen, og står der og glor. Hvis man bliver fundet og når han til dåsen først, sparker man til dåsen, og alle er befriet. Det er helt lovligt at liste hen til dåsen, når fangeren er ude, for at befri de andre. Finder fangeren alle personer, uden dåsen bliver væltet, skifter man.

6. Malerier på gaden, terrassen ellerindkørslen er altid sjovt. Lav hinkeruder, kæmpefisk eller flotte mønstre. Man kan købe billige kridt i legetøjsbutikken, bruge gamle mursten eller gasbeton. Når regnen kommer, forsvinder det hele, og man kan starte forfra.

7. Skattejagt - Find et par billeder, eller et par sider i et magasin, og klip dem ud i brikker, så du har 2 puslespil. Er det tyndt papir, kan de blive limet på noget pap, men det er bestemt ikke nødvendigt. Del deltagerne op i 2 grupper, og lad et medlem fra hver gruppe gemme stykkerne rnudt omkring i haven (ikke samtidig, tak). Herefter går den vilde skattejagt. Hvem før først samlet alle stykkerne og puslespillet?

8. Stylter er evigt sjove. Et par stylter laves med 2 lange pinde, med klodser på. Har i helt styr på at gå på styler, kan man snildt lave konkurrencer på stylter. Man kan løbe om kap, gå over et brødt, gå baglæns, stå stille længst tid, hoppe med samlede ben eller gå på line (brug et brødt til at gå på).

9. Kroket. Jeg så et kroketspil til kr 50,- i Netto. Haps, børnene er vilde med det, og reglerne fungere så som så - men vi har dog konstateret, at kroket...det er stadig sjovt.

10. Lav væddeløb, stafetter og konkurrencer. Det sjovt uanset alder. Her er et par ideer: Sækkevæddeløb, trillebørsvæddeløb og æggevæddeløb. I kan også finde husets gummistøvler og regntøj i forskellige størrelser frem, og lade deltagerne dyste om, hvem der hurtigst løber ned i bunden af haven, får alt tøjet på og er tilbage på målstregen.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.