Stegetemperaturen på grill

Brugervurdering: / 5
DårligBedst 

Vi har for længst set lyset - når et dyrt og godt stykke kød skal steges på grill, er man nødt til at være en smule i kontrol. Kul, vejr tykkelse på kød og andet spændene påvirker altid stegetiden, og de fleste af os har vist prøvet at tage kød af grillen der enten var for rødt, eller forkullet.

Med et stegetermometer, kan man meget præcis se hvordan kødet har det, og hvornår man skal tage det af, for at det har præcis den tilstand man vil have. Problemet er bare altid - hvilken temperatur skal kødet steges ved?

Her er tabellen over kernetemperaturen for forskellig slags kød 

Kødtype Rød Medium Gennemstegt
Fjerkræ   62 °C 70 °C
Kalvekød 58-60 °C 60-65 °C 65-68 °C
Lam 58-60 °C 70 °C 75 °C
Oksekød 55-60 °C 60-65 °C 65-68 °C
Svinekød   65 °C 70 °C

Husk at temperaturen stiger yderligere 5-10 grader, når stegen tages af grillen.

Helt generelt skal man varme op til 75 °C, for at bakterier dør - grunden til at man kan nøjes med en lavere temperatur er, at en steg er steril indeni, og at overfladetemperaturen med garanti er højere. Det kan dog være en god ide at vente med at komme stegetermometeret ind i stegen, til den er varmet rigtig godt op, da spydet vil trække saft fra overfladen med sig ind i kødet. I restauranter smider man meget enkelt stegen ud, som man temperaturmåler, mens de andre stege der er inde sammen med den pågældene steg kommer ind på bordet.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.