Tivoli

Brugervurdering: / 4
DårligBedst 

En del af det at komme i Tivoli, er deres mad-udvalg - desværre er det ofte den mere triste del af ens Tivolitur, da det meste af deres udbud, består af dårlige råvarer tilberedt i en frituregryde, af en person der ikke aner noget om mad, maden er klasket ud på en tallerken, og serveres ofte halvkold - til gengæld får man lov til at betale friturekokkens løn 3 gange.

Der er dog begyndt at dukke enkelte restaurationer op, hvor maden både er spiselig, og hvis man er lidt heldig, faktisk også frisk tilberedt.

Vi har anmeldt de restaurationer vi har besøgt, og opdatere artiklen her jævnligt - vi vil samtidig opfordre til at man efterlader en kommentar med tip om både gode og dårlige madoplevelser i Danmarks mest besøgte forlystelsespark.

Café Georg:

Café Georg er en hyggelig lille café, der ligger lige ved Vertigo, og med udsigt over søen hvor man kan sejle med både. Cafén har et lille overskueligt menukort, hvor man kan få forskellige slags sandwiches eller en lun ret, som en stegt laks, eller omelet. Maden er typisk café-mad, der er let, enkelt og lækkert. Der er fint med grønt til, og kvaliteten er generelt iorden. Til børnene kan man købe en selvdød indianer i egen kano, eller en fedtfrikadelle...man kan jo også bare købe en af de gode voksneretter, hvilket nok er at foretrække.

Skal man påpege noget, er det nok at salaten måske er en anelse træt (Læs: Brunlig), omeletten lidt for ordinær (den er fin, men uden de store smagsoverraskelser) og sodavandsdispenseren skulle måske også justeres lidt - men det er småting, og med den pris de tager for maden, er det også ganske acceptabelt.

Skal i have lidt let og lækker cafémad går man ikke galt i byen, hvis man benytter Café Georg.

Toiletforhold: Der ligger toiletter lige der hvor man sidder (til et par bordes store gene), og de er pæne, velholdte og langt over Tivolis standard. Der er skifteplads på toilettet.

Børneforhold: Ingen legeplads/legetøj/underholdning.

Mad: Lækker og god cafémad, uden slinger i valsen..men også uden de vilde overraskelser.

Overordnet bedømmelse:

Joe and the Juice:

Joe and the Juice, er en ny dansk juice og kaffebar-kæde, som popper op fler og fler steder. Vi er stødt på konceptet både i Magasin, Kongens Nytorv, Kastrup Lufthavn og nu også i Tivoli (den har nu altså ligget der et par år).

Selve konceptet er helt enkelt og ligetil. Kunden bestiller sin juice, hvorefter juiceren tager friske frugter, og presser dem foran næsen på kunden - et sugerør proppes i koppen, og 40 kroner skifter ejer. Ud over juice serveres også rigtig god kaffe, og i nogle af butikkerne kan man også købe lidt enkelt mad, som en sandwich.

Okay, hvor svært kan det være? Og ja, konceptet fungere upåklageligt. Når man ser en juice forbruger 3 hele æbler, en halv banen og en kvart ananas, begynder man også at forstå hvorfor prisen differentere sig fra karton juicen, på den anden side af gaden.

Joe and the juice, er et frisk og stilrent pift til vores spirende café-kultur, og er du i Tivoli, så drop den skinger lyserøde og grønne giftdrik til ungerne og stik dem en vitamin-eksplosion, mens du selv nyder en kop cafe latté...lavet på friskkværnede bønner, og af en ekspedient der ved hvad han laver.

Toiletforhold: Ingen toiletter - det er en åben butik, uden egentlige lokaler.

Børneforhold: Ingen legeplads/legetøj/underholdning, de har ingen lokaler.

Mad: Super friskt og bare helt iorden.

Overordnet bedømmelse:

Rasmus Klump Pandekagehus:

Inde i munden på den gigantiske hval, hvor Rasmus Klumps Mary ligger stranet, har man meget behændigt placeret en ny restaurant - og når vi nu er i Rasmus Klump-verden, så er det naturligvis et pandekagehus.

Huset byder på 2 typer pandekager. Almindelige søde pandekager, med forskelligt fyld, samt madpandekager, der er grahamsmel-pandekager uden sukker, med skinke, kylling, hakket oksekød eller grøntsager. Ude på restauranten reklameres med, at det er økologiske råvarer, og der foreslåes også smoothies til maden, som et behageligt alternativ, til den klassiske cola.

Hele ideen og konceptet virker faktisk meget godt. Maden er af rimelig kvalitet, det smager okay, og man bliver mæt - desværre mangler de ganske få, men ret afgørende ting for at det bliver en rigtig godt spisested.

Først og fremmest, det står og laver pandekager, når man kommer ind - men når pandekagen er færdig, kommer den i en stak - det betyder at når du bestiller en pandekage, finder man en gammel kold pandekage frem, bikse den sammen, og genvarmer pandekagen - det giver en ekstra fedtet og lidt tør pandekage, og tager altså noget af charmen.

Dernæst, fyldet kunne måske godt gøres mere lækkert og tiltrækkende - hvorfor børn og børnefamilier skulle foretrække en dårlig dåseskinke, og en gammel suppehøne, fremfor råvarer der var friske og lækre, er en gåde.

Sidst men ikke mindst, når man reklamere med økologisk smoothie, skal den så komme fra friske bananener og solbær, eller en karton? De allermest flygtige vitaminer, fordamper allerede efter 15 minutter - hvordan mon en smoothie der har været varmebehandlet, konserveret og muligvis frysetørret har det? Helt ærlig - enten servere man en ordentlig smoothie, eller også lader man være - en helfesen løsning som det her, det er altså ikke værd at betale for.

Trods den lidt hårde bedømmelse, er pandekagebutikken et frisk og rart pust til de mange burgerjoints og friture familiespisesteder, som Tivoli disker op med.

Toiletforhold: Ingen toiletter, men det nye puslerum ligger lige ved siden af, og der er små børnetoiletter ovenpå i Rasmus Klump legeland.

Børneforhold: Ingen legeplads/legetøg/underholdning, men ligger lige under Rasmus Klump-legepladsen, og iøvrigt indrettet til og for børn.

Mad: Frisk og tiltrængt pust, men stadig et stykke fra mål

Overordnet bedømmelse:

Valhal:

Valhal-restauranten er en del af den store Valhalla-bygning, der ligger lige ved plænen. Den har været en del forskellige koncepter igennem, hvor et naturligt udgangspunkt har været nordisk vikiingemad.

Koncepterne har typisk bestået af dyre men kedelige buffeter, med 2-3 ting på, og har af uforklarlige årsager ikke tiltrængt horder af vikinge-sammenkogt-idderadder-sultne gæster, hvilket har resulteret i at man har givet helt op. Nogle vil måske påstå at man ikke har givet helt op, og stadig har åbent, fordi de nu servere de gammelkendte vikingemåltider Burger og spareribs. Børnene kan endda selv få lov til at bygge deres egen burger.

Som alle andre burger-restauranter i Tivoli, har man gjort sig særlig umage med, at finde de dårligste kød, de kedeligste boller og de mest triste salat, som markedet byder på - for at gøre op med de enorme mængder fedt, som kødet indeholder har man dog indført fedtfattige fritter, hvilket jo gør restauranten til en sikker vinder blandt børnefamilier. Sidst men ikke mindst har man kigget "Kongen af elendig mad"-kæden Jensens Bøfhus efter i kortene, og tilføjet "Fri Softice" til menuen - det kan jo være isen kan dulme mavesmerterne, efter friturehelvede.

Toiletforhold: Almindelige toiletforhold, ingen skifteplads.

Børneforhold: Ingen legeplads/legetøg/underholdning, dette er standarden for Tivolis restauranter.

Mad: Endnu en burgerjoint, det var lige hvad Tivoli ikke trængte til...

Overordnet bedømmelse:

Wagamama:

Wagamama er japansk restaurant-kæde, der blev startet i 1992...i London. Kæden har bredt sig til hele verden, og deriblandt Tivoli. Det er en såkaldt nudel-restaurant, men byder på meget mere, hvis du ikke er til nudler.

Første gang man er på Wagamama, er det noget af et kulturchok. Det er en stor åben restaurant, med lange borde, og en konstant larm, fra de ophængte højtalere. Garderoben er under bordene, menuen man bestiller bliver skrevet på dugen foran en og retterne kommer væltene ind, hulter til bulter, efterhånden som de bliver færdige.

Væk er den gode danske hygge, den intime restaurant med de bløde gulvtæppe. og den rolige muzak i baggrunden, ind er et lidt goldt men også rent miljø, hvor man kan fornemme hele restauranten på én gang.

Til gengæld er maden faktisk god. Er der chili i retten, er det tilsat med karaktér, nudelsuppen er varm og risene altid kogt ordentligt. Det er en slags fastfood restaurant, men samtidig har man taget sig tid til at lave maden ordentlig, og uden ekstreme mængder fedt. Der er retter for børnene, der er for mændene og der er for konerne - er man derinde om vinteren, kan man benytte sig af den gratis grønne te at varme sig på, eller købe Chicken Chili Men-retten i en passende herre portion, med chili nok i, til at det varme indvendigt, uden dog tungen bliver brændt totalt af. Det her er det asiatiske køkken, uden den kedelige friturestegte pekinge-and, eller den dybtkogte indbagte reje - har i ikke været på Wagamama endnu, og fortvivler i for hvad i skal spise i Tivoli, er vores anbefaling helt klart, at besøge Wagamama - og hvad restauaranten mangler af hygge, har den i madkvalitet og nuancer.

Toiletforhold: Almindelige toiletforhold, ingen skifteplads.

Børneforhold: Ingen legeplads/legetøj/underholdning, dette er standarden for Tivolis restauranter.

Mad: Asiatisk mad, af rigtig god kvalitet - en såkaldt NudelRestaurant.

Overordnet bedømmelse:

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.