Opskrift på hjemmelavet mocca is

Brugervurdering: / 9
DårligBedst 

hjemmelavet moccais er måske den bedste slags hjemmelavet is man kan præsentere sine gæster forHjemmelavet is, er noget af det mest lækre man kan lave. Men - skal almindelig hjemmelavet is, slåes af pinden, bliver det klart toppet af hjemmelavet moccais. Vi taler ikke om den bitre smag fra kaffe, eller smagen af gammel kaffekande, men når man fanger de helt fine nuancer i kaffen. Mocca is...som afslutning på en råhyggelig pigemiddag, eventuelt som kriminelt tilbehør til en ulovlig chokoladekage...så bliver det ikke bedre.

Opskriften som er givet nedenfor er super simpel, og kan seriøst klattes sammen på under 10 minutter, isen kan blive frøsset under spisningen, og isen serveret til kaffen og kagen bagefter.

NB: Det kræves man har en ismaskine, for at lave isen!

Ingredienser til hjemmelavet moccais:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer (Opskriften her varmes ikke op, så det er vigtigt de er pasteuriserede)
  • 100 gram sukker (rørsukker, hvis du skal være hellig)
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl fløde
  • 6 g Néscafé (2 tsk fulde, eller 3-4 tskfulde meget meget stærk espresso)
  • 5 g vaniliesukker (1-1½ tsk fuld)

Tilberedning af den hjemmelavede is:

Opløs kaffen i 1-2 teskefulde varmt vand. Pisk æg, sukker og vanilie sammen til en hvidlig masse, og bland derefter kaffe samt mælk i blandingen. Det hele piskes godt sammen.

Fløden piskes næsten stiv. Kaffeblandingen samt flødeskummen blandes forsigtigt sammen, og hældes i ismaskinen.

Isen er guddomelig, og sandsynligheden for, at du har lavet alt for lidt....den er temmelig stor. :)

Kommentar (2)
  • Anonym
    Ingredienser til hjemmelavet moccais:

    3 pasteuriserede æggeblommer (Opskriften her varmes ikke op, så det er vigtigt de er pasteuriserede)
    100 gram sukker (rørsukker, hvis du skal være hellig)
    2½ dl sødmælk
    2½ dl fløde
    6 g Néscafé (2 tsk fulde, eller 3-4 tskfulde meget meget stærk espresso)
    5 g vaniliesukker (1-1½ tsk fuld)

    Tilberedning af den hjemmelavede is:

    Opløs kaffen i 1-2 teskefulde varmt vand. Pisk æg, sukker og vanilie sammen til en hvidlig masse, og bland derefter kaffe samt mælk i blandingen. Det hele piskes godt sammen.

    Fløden piskes næsten stiv. Kaffeblandingen samt flødeskummen blandes forsigtigt sammen, og hældes i ismaskinen.
  • Anonym
    Portionen er ca. 1/3 for stor til en 1L. ismaskine.
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.