Opskrift på hjemmelavet mocca is
Hjemmelavet is, er noget af det mest lækre man kan lave. Men - skal almindelig hjemmelavet is, slåes af pinden, bliver det klart toppet af hjemmelavet moccais. Vi taler ikke om den bitre smag fra kaffe, eller smagen af gammel kaffekande, men når man fanger de helt fine nuancer i kaffen. Mocca is...som afslutning på en råhyggelig pigemiddag, eventuelt som kriminelt tilbehør til en ulovlig chokoladekage...så bliver det ikke bedre.
Opskriften som er givet nedenfor er super simpel, og kan seriøst klattes sammen på under 10 minutter, isen kan blive frøsset under spisningen, og isen serveret til kaffen og kagen bagefter.
NB: Det kræves man har en ismaskine, for at lave isen!
Ingredienser til hjemmelavet moccais:
- 3 pasteuriserede æggeblommer (Opskriften her varmes ikke op, så det er vigtigt de er pasteuriserede)
- 100 gram sukker (rørsukker, hvis du skal være hellig)
- 2½ dl sødmælk
- 2½ dl fløde
- 6 g Néscafé (2 tsk fulde, eller 3-4 tskfulde meget meget stærk espresso)
- 5 g vaniliesukker (1-1½ tsk fuld)
Tilberedning af den hjemmelavede is:
Opløs kaffen i 1-2 teskefulde varmt vand. Pisk æg, sukker og vanilie sammen til en hvidlig masse, og bland derefter kaffe samt mælk i blandingen. Det hele piskes godt sammen.
Fløden piskes næsten stiv. Kaffeblandingen samt flødeskummen blandes forsigtigt sammen, og hældes i ismaskinen.
Isen er guddomelig, og sandsynligheden for, at du har lavet alt for lidt....den er temmelig stor. :)
Mest læste artikler
- Superfood - her er listen, husk det når du laver mad til familien
- Softguns - intro og forklaring af alt omkring Softball
- Ægte italiensk pizza - grundopskrift
- 10 billige have lege
- DGI-byens svømmehal
- Nintendo - forældre guide
- Fyrværkeri - også for de små børn
- Påskeæg - tradition, historie og gode råd
3 pasteuriserede æggeblommer (Opskriften her varmes ikke op, så det er vigtigt de er pasteuriserede)
100 gram sukker (rørsukker, hvis du skal være hellig)
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
6 g Néscafé (2 tsk fulde, eller 3-4 tskfulde meget meget stærk espresso)
5 g vaniliesukker (1-1½ tsk fuld)
Tilberedning af den hjemmelavede is:
Opløs kaffen i 1-2 teskefulde varmt vand. Pisk æg, sukker og vanilie sammen til en hvidlig masse, og bland derefter kaffe samt mælk i blandingen. Det hele piskes godt sammen.
Fløden piskes næsten stiv. Kaffeblandingen samt flødeskummen blandes forsigtigt sammen, og hældes i ismaskinen.