Opskrift på nemme lækre boller

Brugervurdering: / 3
DårligBedst 

Dette er en såkaldt grundopskrift, det betyder opskriften i sig selv er den grundliggende til de boller du vil have, men det er en god ide at finde de særpræg man vil ligge dem, hvadenten det er fastelavnsboller, fødselsdagsboller, morgenboller eller en hvilken som helst anden form for brød opskrift.

Ideen i denne bolle opskrift er, at vi gerne vil undgå for meget besvær, og vi vil gerne kunne servere dem om morgenen, uden at skulle op kl 05, for at ælte dej.

Du kan helt undgå at få klistret dej på fingrene, at få mel ud over det hele, eller skulle igennem en længere og omstændig proces, for at få den helt rigtige struktur i brødet. Opskriften er hurtig, simpel og robust.

Den skal hvile natten over, og du kan sagtens røre den sammen fredag aften, og servere lune hjemmelavede boler både lørdag og søndag morgen.

Ingredienser:

  • 1 pk gær
  • 1 liter vand (koldt/varmt - eller hvad du nu synes)
  • 3 tsk salt
  • 4 tsk sukker
  • 500 gram mel

Processen:

Skålen du skal bruge er en 6 liters skål. Har du ikke så stor en skål, så del dejen over, eller lav en mindre potion.

  • Hæld salt og gær sammen, og lad det ligge lidt. Saltet trækker vandet ud af gæren, og får det til at flyde ud.
  • Tilsæt sukker og vand, og opløs alle ingredienser i vandet.
  • Tilsæt mel
  • Dejen røres rundt i skålen, så tingene bliver godt blandet sammen. Dejen skal ligesom begynde at slippe lidt i kanten. Den skal være fast, men stadig våd og gerne lidt flydene. 
  • Dæk skålen til med en tallerken eller et låg, og sæt den ind i køleskabet natten over.
  • Når bollerne skal laves findes skålen frem, og bollerne formes med 2 våde skeer. De skal ikke æltes, bare fiskes op af skålen og ned på bagepapiret

Bollerne skal bages ca 12 minutter ved 225 grader.

1) Husk at dejen skal først op af skålen, når du laver bollerne - den skal ikke æltes, bare blandes rundt.

2) Hvor meget mel du kommer i dejen og hvor fast du vil have den, må du selv om. Jo mere mel jo mere bolleformede bliver de. Jo mindre mel, jo fladere bliver de. De er fine i begge tilstande, så find balancen der passer dig og din rørearm. Du kan snildt bruge en røremaskine, hvis du synes det er nemmere.

3) Dette er en grundopskrift, du kan kombinere med de meltyper du synes om, de kerne du synes, honning, krydderurter, tørrede frugter og müsli blandinger, som du nu synes.

Skal du lave fastelavnsboller, så kom lidt ekstra sukker eller honning i dejen, og måske endda lidt marcipan og chokolade - pynt med glasur.

Fødselsdagsboller? Tilsæt et par æg og lidt mere sukker.

Skal de være super sunde, så brug speltmel eller rugmel i et blandingsforhold du synes om. Husk Græskarkerner, blåbær og mandler hører til kategorien Superfood.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.