Ægte arabiske hjemmelavede pitabrød

Brugervurdering: / 3
DårligBedst 

hjemmelavet pitabrød

Vi kender allesammen pitabrød, og ved hvordan de kan svinge i kvalitet. De fleste har fået serveret grovpita-brød, der nærmest smuldrede når man åbner dem, og smager surt - eller hvede-pita, der var så tørre at de ødelagde det gode friske fyld.

Problemet med Pitabrød er, udover den manglende kvalitet af råvarerne, at brød der er vakumpakkede og kan holde sig i flere måneder, kun kan holde sig i den tid, hvis de er stopfyldte med konserveringsmidler.

Egentligt er det noget pjat man overhovedet køber pitabrød, for de bedste og mest lækre, de er hjemmelavede og nybagte...og så er de faktisk temmelig nemme at lave.

Denne her opskrift er til hvede pitabrød, men er man til grovere brød, kan man hælde rug eller fuldkornsmel i. Potionen er bygget op over et helt kilo mel, men kan justeres til, efter behov.

Ingredienser

  • 1 kg mel
  • 0,5 l vand
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker (gær fortærer sukker nemt)

Vandet lunes til fingertemperatur, sukker og salt opløses i vandet, og til sidst opløses gæren også.

Dan et hul i midten af melet, og tilsæt æg, olie og gær-opløsningen. Med en gaffel blandes dejen sammen, indtil den hænger godt nok sammen til at du kan ælte den.

Æltningen foregår i ca 5 minutter, og er en vigtig del af processen, da proteiner i dejen omdannes til gluten, og dejens struktur bliver dannet i processen.

Lig dejen retur i skålen, dæk den med et vådt viskestykke og lad  dejen hæve en halv times tid, i stuetemperatur.

Slå dejen sammen, og lav kugler der mases flade i passende størrelse og tiltænkt antal. Den flade blade skal være ca ½ cm tyk.

Bagepladen skal enten være uden kant, eller vendes på hovedet og sættes ind i ovnen, så den er varm når dejen skal bages. Ovnen  varmes op til 275 grader, og brødene skal bages hurtigt. Hold øje med dem hele tiden, de puster sig op, og når de begynder at få lysebrune pletter er de færdige og kan tages ud.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.