Hjemmelavet gratis gødning

Brugervurdering: / 7
DårligBedst 

Planter benytter foruden solen, en række næringsstoffer de kan suge fra jorden for at vokse - hvis man tilsætter jorden lidt ekstra af disse næringsstoffer, kan man virkelig få gang i planternes trivsel og den effekt har mennesket benyttet sig af i mange hundrede år.

I midten af 1850 fandt man vej til de stoffer der virkelig hjælper planterne, og der grundlagde man i virkeligheden den moderne kunstgødning. Da kunstgødning desværre kun styrker de voksne planter, men hurtigt siver ud af jorden, udpiner man jorden og forurener grundvandet - hvorfor gødning den dag idag stadig klinger rigtig dårligt i manges øre.

Helt grundliggende tilføres der 3 stoffer, når man gøder. Nitrat (N), fosfor(P) og kalk (K), deraf det gængse navn NPK.

Men gødning, det kan man lave selv, og man kan gøre det ret nemt.

Brændenæller er en plante der om nogen er gode til at suge de gode stoffer til sig. Særligt de nye brændenæller spudler af næringsstoffer, og det er næringstoffer som er gode og nemt optagelig af planter.

- Fyld en 10 liters spand med brændenæller - helst de nye af slagsen.

- Nællerne kommes i en stofpose, eller noget andet der kan si vand og plante fra hinanden når du er færdig.

- Herefter overhældes nællerne med vand, og spanden placeres væk fra børnene, huset og hunden - helst i sollys så den kan blive lidt lun.

- Efter en uge er vandet klart, du kan hælde vandet fra og komme nyt vand over nællerne da der er næringsstoffer nok i dem til 2 omgange. Processen lugter lidt, det er derfor spanden skal stå lidt væk fra huset.

- Vandet er stærk næring, så det skal bruges med omtanke. Blandingsforholdet er 0.5 liter til 10 liters vand - dyrker du kæmpegræskar kan du godt tredoble mængden af brændenælle suppe, eller holde det ovenstående blaningsforhold, men vande dagligt med suppen, ellers kan blandingen benyttes 2-3 gange om ugen, og benyttes på alle planter.

Nu kan du vande og gøde med god samvittighed - og så udrydder du tilmed de irriterende brændenæller - suppen holder endda nogle skadedyr på afstand.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.