Krabbefangst

Brugervurdering: / 7
DårligBedst 

badebro til at fange krabbe fraTag børnene med på krabbejagt, og lad dem føle naturen og livet i vandet.

Denne aktivitet er bedst, hvis I har adgang til en badebro, eller fra kajen i en havn, da man kan fiske på lidt dybere vand. Krabber står ofte i skyggen, og gerne i nærheden af noget hvor de kan gemme sig, f.eks. ved pælene omkring broerne, eller i tangskove.

Agn:

Krabbe lugter ekstrem godt, og så er de ådselædere, hvilket man skal benytte sig af, når man vælger agn. Hvis man skal bruge lidt tid på det, kan man gå ud og finde blåmuslinger i tang der er skyllet op for nyligt og komme dem i en spand. Det skal være de lukkede blåmuslinger, fordi der er kød i. Når man skal bruge muslingen, slår man hul på skallen, så krabberne kan lugte og komme til kødet.

Alternativt, kan man tage noget spegepølse eller lignende med hjemmefra - det er ligeså stor en succes.

Fangstmetoderne:

Det nemmeste er, hvis man har et fiskenet. Lig agnen i fiskenettet, og lig nettet ned på bunden, og vent på krabben kravler ind i nettet.

Det noget sværere, er at have en snor, med en plasticklemme i, som man sætter agnen fast i. Når krabben bider sig fast i agnen, skal man forsigtigt trække klemme og krabbe op af vandet, hvilket godt kan give lidt udfordringer. Man kan eventuelt have et fiskenet med, som man bruger til hjælp, når krabben først har bidt sig fast.

Jeg har fanget en krabbe, hvad nu? har fanget en sjov krabbe

Når en krabbe er fanget, skal den helst i vand og gå. Tag en spand med, som er fyldt op, og kom krabben derned. Stik også krabben lidt mad, så det ikke er ren sur tjans at skulle lege med jer.

Når I har fanget flere krabber, er det oplagt med noget krabbevæddeløb. Hver person kan vælge sig en favouritkrabbe, navngive den, og gøre sig klar til det store væddeløb. Når tid er, sættes krabberne fri et par meter fra vandkanten, og skal der heppes og hujes på krabberne, mens de spænder tilbage hvor de kom fra. Er det en flydende badebro, kan krabberne også sættes løs på den, flere af dem vil tage hovedspring ud over kanten, for at vinde væddemålet.

Krabbejagt er en temmelig billig aktivitet, og jo flere gange man gør det, jo dygtigere bliver børnene til selv at fange krabber og jo sjovere synes de det er. Jagten øger børnenes opmærksomhed, på den aktivitet der er under overfladen, og vil ofte få dem til at tænke taktisk tanker..der måske ikke altid er lige realistiske, men øvelsen er stadig god for dem. Sidst men ikke mindst er det drøn hyggeligt, og stort set alle i familien kan være...selv bedsteforældrene vil have glade af aktiviteten.

Held og lykke med jeres fremtidige fangster.

Kommentar (2)
  • Helle  - Krabber skal ikke i vand
    Hvis I har fanget to eller tre krabber, er det fint at lægge dem i en spand vand. Men hvis I har fanget mange krabber, skal I ikke putte dem i en vand. For på den måde bliver vandets ilt hurtigt opbrugt. Læg i stedet krabberne i en tom spand - på den måde er krabberne i stand til at udnytte luftens ilt. Dette er langt mere dyrevenligt.

    Vær opmærksom på, at krabberne ikke står i den stegende sol.
  • Bo Nielsen  - hjælp
    vi sidder her i vinterens kulde og tænker tilbage på alle de dejlige timer vi har brugt i somrenes løb, på at fange de mange benede krabber. og så melder spørgsmålet sig.. er der nogen som ved hvor dælen de er om vinteren?? :shock: :?:
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.