Karse i haven

Brugervurdering: / 4
DårligBedst 

Karse kan såes indenfor og udenforKarse kan sås overalt, og når som helst i løbet af året. Vi har tidligere beskrevet hvordan man dyrker indendørs karse, og artiklen kan læses her. Men karse kan skam også indgå i urtehaven, og behøver ikke særlig meget plads.

Ryd et lille område, på eks 30x30 cm, og drys karsefrøene ud over jorden. Karse er bestemt ikke en sart plante, og kan gro i stort set alt slags havejord...hvis bare det er fugtigt. Lader du karsen gro, kan den nemt komme op i knæhøjderne. Typisk begynder man at høste i haven, når planten når 10-12 cm.

Lader i planterne stå uberørt hen, vil de blomstre, med små hvide blomster - når disse forsvinder afgiver karsen frø, der kan nulres ud af planten, tørres og bruges næste gang. Karsen kan i princippet spises over hele perioden, men så snar den er afblomstret, og begynder at afgive frø, så bliver den mere skarp i smagen.

Synes du almindelig karse smager lidt for kraftigt igennem, kan du dyrke brøndkarse istedet. Det er ligeså nemt at have med at gøre, men smager noget mere mildt.

Karser har et højt indhold af C-vitamin, og når den første vintertræthed melder sig, er det den bedste kur. Desuden smager det forfriskende i sandwiches eller bare oven på den almindelig mad.

Karse har iøvrigt været brugt og dyrket siden vikingetiden - grundet C-vitamin indholdet, har det blandt andet været brugt mod skørbug.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.