Skriv på dine vinbjergsnegle

Brugervurdering: / 18
DårligBedst 

Vinbjergsneglen N20 er ude på vandring. Denne her er markeret sidste årVinbjergsneglen er Europas største landsnegl, og kan nå en højde på intet mindre end 4,5cm - og som du nok allerede ved, kan den spises - særligt i Sydeuropa anses sneglen som lidt af en delikatesse.

Også herhjemme har man mæsket sig i vinbjergsnegle, og da man ikke anså sneglen som kød, måtte man gerne spise den under fasten, hvilket betød man ofte opdrættede sneglene til formålet. Derfor ses der ofte en højere koncentration af vinbjergsnegle omkring ældre herregårde og klostre, eller ruiner fra disse. Vinbjergsneglen er ikke som sådan fredet, så længe man indsamler til eget forbrug, men man beder høfligt om, at indsamler spreder sig, så ikke man udrydder habitaterne.

Er i, som os, ikke så meget til at sætte tænderne i de store snegle, kan man istedet vælge at markere dem. Tag en sprittusch og gå så ud i haven sammen med børnene, og find så mange vinbjergsnegle som overhovedet muligt...og skriv så på sneglen. I kan vælge at give dem datostempel, husnummer eller navn. Da sneglen kan blive 6-8 år i naturen, kommer man ofte til at støde ind i de gamle snegle man har markeret.

Det er rigtig stort, når ungerne hujerne kommer ind og fortæller at de lige er stødt på Hugo...eller endnu bedre, når de er inde hos naboen, og støder på gode gamle Frida. Er i rigtig morsomme kan i tage et billed af sneglen, og printe det ud, hænge det op i lygtepælen, som en efterlysning.

Aktiviteten er muligvis en anelse skør, men børnene synes det er sjovt, og går ofte på sneglejagt, så der kan blive tilføjet flere til samlingen.

Sidste vi så denne vinbjergsnegl, var i maj måned Vinbjergsnegle der står på mål, her med husnummer på ryggen

 

 

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.