Softguns - intro og forklaring af alt omkring Softball

Brugervurdering: / 275
DårligBedst 

En flot replika af en Beretta M9 og et solidt hardball våbenSoftguns, eller BB guns er blevet voldsomt populært, over de sidste 10 år. Specielt det, at Kina er kommet på markedet, og levere pistoler og geværer helt ned kr 150,- har gojrt det muligt for alle at lege med. Denne guide forklarer de mest basale ting, omkring softguns, der ikke må forveklses med paintguns, så du som forældre nemmere kan navigere i markedet.

Vær opmærksom på at hardball våben er underlagt våbenloven, derfor må personer under 16 år IKKE håndtere våbnene - spillet er med andre ord for unge og voksne.

Først - hvad er en softgun og hvad er forskellen på softguns, hardballs og paintball?
En softgun, eller BB gun, er et håndvåben der kan skyde med små 6mm kugler. Kuglerne er hårde, og modsat paintball, hvor man skyder med store 13mm kugler indeholdene maling. Softguns fåes med meget stor forskel på kvalitet og styrke, hvorfor man ikke nødvendigvis går fra en softgun-kamp med bunker af bål mærker.

Softguns bliver ofte også omtalt hardball eller BB gun. Populært sagt er softguns, airsoft og hardballs det samme, men differenten ligger nok nærmere i, hvad det er der driver kuglen. Softguns bliver drevet af luft og er manuelle, hardballs drives af gas eller en elektrisk motor, og skyder hårdere.

Paintball: 13mm malingkugler
Softgun: 6mm hårde kugler, luftdrevet og manuelle
Hardball: 6mm hårde kugler, gas eller el-drevet

Softgun/hardball bruges oftest i flæng, og nørder kan sikkert bruge timer på at diskutere den korrekte titel. 

Hvad skal der til?
I princippet behøver du kun 3 ting, for at være igang.

 1. Våben
 2. Ammunition
 3. Beskyttelse

Vi gennemgår hvert punkt, kommer med forklaring på de mest grundlæggende ting, indenfor hvert element.

Våben

Der kan vælges mange forskellige typer våben, vi koncentrere os om pistoler, men man kan snildt få rifler og shotguns, der iøvrigt i vægt, look'Nfeel minder forbløffende meget om ægte våben.

Drivmiddel

Der findes 4 typer drivmiddel:

 1. Manuel - efter hver skud, tages ladegreb. Klart det billigste, og perfekt hvis du er begynder.
 2. Elektrisk - Her kan købes både semi- og fuldautomatiske våben, og de kan skyde meget hårdt. Disse våben er blandt de dyreste, til gengæld holder de mere eller mindre udgangshastigheden under hele spillet.
 3. Gas - Der indsættes en lille gaspaton der driver våbnet. Det giver en god fornemmelse, men efterhånden som patronen tømmes, mister den sin kraft.
 4. CO2 - Rimelig ny form for drivmiddel. Den skyder hårdere, og holder bedre på sin udgangshastighed. Er heller ikke så følsom overfor vejret, som gas-drevne våben er.

Når der omtales blowback, er det at våbnet skyder sin ladeskinne bagud, efter hvert skud, ligesom et rigtigt våben. Det giver en klart bedre fornemmelse af et ægte våben, men koster noget energi (forbruger mere gas), og præcisionen bliver også forringet.

Mange lidt dyrere våben har et justerbart hop-up-system. Hop-up giver kuglen et baglæns spin, så den istedet for at falde, når den forlader mundingen, faktisk kan stige lidt, alt efter hvordan man justere systemet. Det giver længere skudvidde til våbenet.

Vægt

En ægte Beretta M9 9mm pistol med fuldt magasin, vejer 1.19kg - og det er klart, at jo tættere på den originale vægt du kommer, jo bedre er din fornemmelse for hvordan det er at stå med et ægte våben. Derfor, køber du et 400 grams våben, føles det nok temmelig platic-agtigt, til gengæld vil det sikkert være en billig softgun.

Man kunne engang som udgangspunkt gå efter, at jo mere våbnet vejede, jo bedre kvalitet var det...denne tommelfinger-regl holder ikke så godt mere. Dog kan du stadig forvente at meget lette våben, er forholdsvis dårlige våben.

Udgangshastighed
Mundingshastigheden betyder noget for hvor ondt det gør, hvor langt man kan skyde og hvor præcist våbnet er.
300fps (feet pr second) = 90 m/s (meter i sekundet) = 324 km/t
Kommer du over 250 fps, ser det fornuftigt ud.

Jo billigere softguns du køber:

- De skyder ikke så hårdt
- Præcisionen er dårligere, bl.a. fordi de har dårlige piber og fjedre
- funktionsfejl opstår oftere
- Kuglevægten er lavere

Til gengæld kan du prøve spillet af, for meget lave start-omkostninger og går våbenet i stykker er mavefornemmelsen helt sikkert en anden, end hvis det defekte våben står dig i mere end kr 10.000,-.

Et hardball våben der ville kunne snyde de fleste

Ammunition

Sørg for, at kuglerne altid er polerede - da det giver en lavere friktion, og mere præcision.

 • 0.12 grams kugler tilhører ofte den billige ende af våbene - og bruges på våben med en udgangshastighed på op til 200 fps.
 • 0.20 grams kugler tilhører de manuelle pistoler og alle geværer der har en udgangshastighed på mellem 200 og 350 fps.
 • 0.25 grams kugler bruges i de gasdrevne pistoler med en fps. på ca. 280-300 og i geværer med en udgangshastighed på mellem 350 og 430 fps.
 • 0.28 -0.30 grams kugler anvendes i dyre gasdrevne pistoler med en udgangshastighed på 350-400 fps og sniperrifler med en fps. på over 430 og op til 500.

For de bedste resultat, så følg vejledningen med våbnet. For et våben har svært ved at drive for tunge kugler, og præcision og længde går af fløjten med for lette kugler.

Spiller du ude i skoven, er der nok mange der vil sætte stor pris på, at du benytter dig af de såkaldte biokugler. Det bliver kaldt biokugler, når 90% af materialet er nedbrydeligt. Man kan få 100% nedbrydelige kugler - disse kugler er dog noget mere skrøbelige, og skal derfor ikke anvendes i de meget kraftige våben, da kuglen splintrer ved impact - her taler vi altså om softguns, med en udgangshastighed på mere end 300 fps.

Beskyttelse

Køber du softguns, er du nødt til også at købe beskyttelse!

Du kan vælge at købe en maske, eller blot et par sikkerhedsbriller. Vælger du sikkerhedsbrillerne kan de fåes billigt, men husk de skal sidde godt fast, også når du går i infight. Et par briller der glider af, yder ingen beskyttelse. Husk iøvrigt, at selvom kuglerne er lette, så gør det stadig nas, at blive ramt på kinden af 0.20 gram med en hastighed på 300 km/t.

Med hensyn til masker, findes der 2 typer masker. Den ene er netmaske, og den anden er glasmaske.

 1. Netmasken er behagelige at have på, og de dugger ikke - til gengæld slører de dit udsyn. Desuden skal man passe på, hvis man spiller med biokugler, da de kan splintres mod masken.
 2. Glasmasken slører ikke dit udsyn, men du er nødt til at købe thermo, da de ellers dugger ret meget.

Prisen for de billigste masker er omkring kr 100,- så der er absolut ingen undskyldning for at lade være med at bære maske!

Lange bukser og lange ærmer er obligatoriske, og alt efter hvilket miljø i spiller i, kan et par cykelhandsker gøre underværker.

Sidste tanker

Opbevaring og håndtering
Et hardball våben er legetøj, for drengerøve i alle aldre, men selvom det er sjovt og spændene - så er det stadig et våben, og bør behandles med respekt. Det betyder, at man ALDRIG skyder på dyr, og man lader være med at skyde på mennesker, der ikke er beskyttede. Det betyder også, at når man er færdig, tager man magasinet af våbnet, kontrollere der ikke er ammunition i kammeret, og opbevarer våbnet adskilt. Er der mindre børn i husstanden, skal våbnet opbevares se de ikke kan få fat på det - for ja, man kan snildt skyde et øje ud, også med de billige softguns.

*HUSK* Våbenet og håndtering af det, er forældres ansvar. Du kan ikke bare købe det,og stikke det til din 9-årige søn!

Prisleje
Du kan få ekstremt billige softguns som pistoler fra kr 100,- og som rifler fra kr 150,- der vil give dig en fornemmelse for spillet. Dog er kvaliteten også derefter. Har du bestemt dig for, at få lidt bedre udstyr, så skal en manuel pistol nok over de kr 300,-

I den anden ende af prislejet, fåes rifler til over kr 4.000,- - disse våben er altså til entusiaster, og der er lagt vægt på alt fra look'Nfeel, til præcision og udgangshastighed. Disse våben er bestemt ikke for begyndere, eller folk der bare er nysgerrige. Er du glad for våben, og vil så tæt på the real deal, så findes der producenter som Ares, der levere højtdetaljererede våben i omegnen kr 10.000,-. Som oftest er det finskytterifler der er dyrest, og vi har efterhånden bevæget os så langt ned ad vejen, at legetøjet ikke er for børn.

Helt generelt er de billigste softguns i pistolform, mens sniper softguns ligger i den anden ende af skalaen - Sniper softguns bliver også kun brugt i de mere seriøse spilleres våbenarsenal.
Ares M200 sniper softgun er ikke lavet til børn eller begyndere

Hvor

Spillet kan i princippet leges hvor du vil. Du kan vælge at skyde til måls i baghaven, eller du kan gå ud i skoven.

Helt generelt gælder det, at jo kortere afstande kampene udkæmpes på, som i eks. bykamp, jo mere fokus er der på at få noget plastic ud i området, og præcision er af mindre betydning. Til gengæld har man en enorm fordel, hvis man over større afstande har et præcist og hårdtskydene våben, som sniper soft guns eller rifler. Foregår kampene i gamle bygninger, så pas på nedstyrtningsfarer og gamle rustne søm på jorden.

Spil
De 3 typiske spiltyper er:

Hold1 mod Hold2:
Del spillerne ind i to hold. Når det ene hold er udraderet har man vundet.
Twist: Lav baser - hvis man bliver skudt går man til fjendens base og kan blive befriet, hvis et holdmedlem kommer forbi.

Alle mod alle:
Last man standing

Capture the flag:
Del spillerne i 2 hold, og lav 2 baser der hver især indeholder et flag.
Spillet er vundet når det ene hold er udraderet, eller hvis man får hentet fjendes flag tilbage til sin egen base. Bliver man skudt med fjendes flag, ligges den på jorden, der hvor man blev skudt.
Twist: Lad en spille-leder i al hemmelighed udpege en traitor på hvert hold. Traitoren skal så backstabbe sit eget hold.

Husk: Skud indenfor 1 meter er ikke tilladt - disse afgives med munden *bang*

Softgun Shop - anbefalinger:

Der findes idag et større antal softgun shops på nettet. Mange af dem udbyder billige softguns, ofte produceret i Kina og i temmelig miserabel kvalitet.
Vores anbefaling er at benytte air softgun shops som Rodes eller Hardballshoppen, der begge har specialiseret sig i salg af softguns. De kan give en god og ærlig rådgivning til nye såvel som erfarne hardball spillere, og det har både luft-, elektriske- og gas softguns.

Sidste noter:

Softguns anses som våben, hvilket betyder de er omfattet våbenloven. Du skal ikke have tilladelse for at købe eller eje en softgun, men du skal være over 18 år. Børn mellem 16 og 18 år må spille softguns på anerkendte baner, hvis de har tilladelse af deres forældre - børn under 16 år, må uanset hvad IKKE spille hardball - det er forbudt.

Våbenet må kun bruges, hvor det ikke er til gene for andre, så at lege softgun-krig i den lokale park er altså forbudt, ligesom det er forbudt at slæbe våbnet med sig ned i banken - også selvom det er for sjov...det er decideret strafbart!

Har du børn mellem 16 og 18 år der skal bruge våbnet, så er det med forældre eller værges underskrift.

Børn under 16, må IKKE spille hardball, hverken på privat grund, godkendte baner, i skoven eller nogen som helst andre steder.

Håber du blev klogere, og fik lyst til at spille.

Kommentar (159)
 • Andreas  - Alder
  Hejsa :)

  Jeg er tretten år og vil totalt gerne have en softgun. Kan det lade sig gøre? :(
 • Anonym
  ja ha
 • Anonym  - jo
  jo vis du går til skydning og har en voksen med
  men ellers ikke
 • emil
  det kan det jeg fik min første da jeg var 9
 • Anonym
  Det samme her:D
 • Casper  - Self
  Jo du kan sagtens få en hvis du køber med dine forældre. Min mor købte min første da jeg var 6-7
 • L  - Har par rød
  Jeg vil sgu gerne hjælpe dig. Er en ok fyr man og ku få din drøm i opfyldelse det ska du sgu ha lov til. Du skiver bare
 • Nicolai  - Hey Andreas
  Du kan vist godt få et softgunvåben som 13 årig, hvis bare dine forældre er med på det, og så er det KUN til privatbrug...

  Jeg kan ikke HELT huske reglerne, men oven for står der også, at der bare skal være forældre opsyn.

  Håber det hjalp bare lidt ;)

  MVH Nicolai :D
 • Mikkel  - Køb af softgun
  Hej Andreas.

  Desværre - så længe du er under 16 år gammel, er det totalt ulovligt at håndtere hardball-våben, og før du fylder 18 år er det dine forældres ansvar og kræver skriftlig tilladelse.
  Hardball er en sport for store børn og voksne.

  MvH
  /Mikkel
 • Mig  - re: Køb af softgun
  Mikkel skrev:
  Hej Andreas.

  Desværre - så længe du er under 16 år gammel, er det totalt ulovligt at håndtere hardball-våben, og før du fylder 18 år er det dine forældres ansvar og kræver skriftlig tilladelse.
  Hardball er en sport for store børn og voksne.

  MvH
  /Mikkel
  Mikkel skrev:
  Hej Andreas.

  Desværre - så længe du er under 16 år gammel, er det totalt ulovligt at håndtere hardball-våben, og før du fylder 18 år er det dine forældres ansvar og kræver skriftlig tilladelse.
  Hardball er en sport for store børn og voksne.

  MvH
  /Mikkel
  Mikkel skrev:
  Hej Andreas.

  Desværre - så længe du er under 16 år gammel, er det totalt ulovligt at håndtere hardball-våben, og før du fylder 18 år er det dine forældres ansvar og kræver skriftlig tilladelse.
  Hardball er en sport for store børn og voksne.

  MvH
  /Mikkel


  Tror nu han tænkte på softball
 • Anonym
  Findes der ikke nogle stede hvor børn også må spille hardball spil
 • Preben
  Da hardball våben er omfattet af våbenloven i danmark er det ikke tilladt for personer under 18 år at eje eller bruge dem. dog kan der på baner med tilladelse spilles fra man er 16 år hvis man har en underskrevet tilladelse fra forældre eller værge.
 • Adam
  Men han skriver han vil have en airport ikke hardball
 • emil  - ???
  ved i hvor jeg kan tilmelde mig jeg er 13 år og er helt vild med softguns...
 • Mikkel  - Klubber i Danmark
  Hej Emil.

  Wikipedia har et par af de danske hardball klubber på deres site:
  Wikipedia softgun artikel

  Men vær opmærksom på, som det både fremgå af artiklen og flere af de kommentarer til artiklen, så er hardball ikke lovligt for børn under 16, uanset hvor og hvordan det spilles - og du må ikke selv eje et hardball-våben før du er fyldt 18 år.

  MvH
  /Mikkel
 • Oliver  - Airsoft for 12-13 årige
  Jeg har hørt at 12-13 årige spiller airsoft på baner. Er det sandt ?
  Og hvis det er sandt er det så med eller uden voksne ?
 • Mikkel Munksgaard  - Airsoft for mindreårige
  Okay, lad os lige få lovgivningen helt på plads, så man ikke bliver misguidet.

  Softguns er omfattet den danske våbenlov. Ifølge lovens §1, står der bl.a. at det er forbudt for folk under 18 at eje eller bære våben. Hertil er der en undtagelse for de 16-18 årige, der på politigodkendte baner og med forældres skriftlige samtykke, må bruge disse våben.

  Helt konkret;
  - Hardballvåben må IKKE anvendes af personer under 16 år under nogen omstændigheder.
  - Hardballvåben må IKKE anvendes af personer mellem 16 og 18 år, uden forældrenes skriftlige samtykke, samt under overvågning af personer på over 18.
  - Hardballvåben må IKKE ejes af personer under 18 år.

  Disse regler gælder uanset om leg med våbnene foregår hjemme i den private villahave, på godkendte baner, i nedlagte villaer eller ude i skoven.

  Så hvis der er 12-13 årige der spiller airsoft på baner, er det uanset om der er voksne til stede eller ej, ikke lovligt - desværre.
 • Dani
  Hej Mikkel jeg har spurgt en betjent og han sagde at du gerne må skyde med dem på privat grund. Mvh dani
 • Anonym
  de manuelle er vist tillat under 16 hivs man er under opsyn af forældre.
 • dani
  seriøst
  mener du det jeg er 11 og er nysgerrig
 • Mathias  - Bang regel.
  Bang regelen, altså hvor man skal sige bang i stedet for at skyde på kort afstand, er 3 meter og ikke 1 meter (;
 • Mathias
  det faktisk 6 meter..
 • Johnny Lind  - NEJ NEJ!!!
  Du må først spille spillet når du er 16år!
  OG du skal have en forældre eller værge til at underskrive at du må spille som 16årig, og op til du er blevet 18år!

  Du må ikke Eje airsoft guns før du fylder 16år!
 • anonym  - Ligeglad
  altså jeg er kun 12 og jeg har mange softgun's som køre på gas og el. efter min mening skal der ik være en alder for det man skal bare kunne håndtere en. Min onkel har været i militæret og han har lært mig alt om våben og vist mig softgun's syntes det samme som jeg men han mener også at hvis man er under 10 år skal man have en voksen til stede. Min mor sagde også at jeg var for lille til at få en (der var jeg 9 år) men efter hun så hvordan jeg håndteret den hos min onkel og viste at jeg ikke gjorde ting som man ikke skulle gøre gav hun mig en. hvis du selv har et barn som gerne ville have en softgun så køb en til dig selv og prøv at lad dit barn prøve den så hvis han gør de her ting kan han godt håndtere en softgun
  1. han/hun må ikke kigge i afløbet -lige meget hvad-
  2. han må ikke pege på folk/dyr med den
  3. når han/hun reloader eller ikke skal bruge den længre skal han/hun sætte den på safe
 • Anonym
  Hej jeg heder oliver jeg er 12 år og må godt få en suftgun for mine forældre :) det er nice men hvorfor en slaks
 • Mikkel  - Under 16 er det forbudt
  Hej Oliver.

  Prøv engang at læs den ovenstående artikel...prøv at læs kommentarerne.

  Under 18 - du må ikke eje et hardball våben.
  Under 16 og du må end ikke låne eller lege med et hardball våben.

  /Mikkel
 • Jones  - D forkert på den
  Ked af at sige det Mikkel og andre, men man må ikke bære eller bruge våbenene på offentlig grund hvis man er under 18 år, og du må heller ikke købe dem når du er under 18, men du må godt EJE et hardball våben hvis du er 16 år eller over og du må også godt skyde så meget du vil på privat grund så længe det ikke chikanere nogle, og på godkendete baner.
 • nikolaj  - Hvorfor?
  Hvorfor må man da ikke lege med et hardball gevær på privat grund under forældres opsyn, er det ikke op til en selv og sine forældre... + man får da lov af sine forældre til at gøre ting man ikke må endnu, f.eks. spil anbefalet 18+ spiller alle på 11-17 da også? eller nogle, deriblandt mig, fik da lov til at køre bilen ind i garagen sammen med min mor eller far? :roll: 8)
 • Hvhgg  - Hahaha
  Lol jeg vil bare ha en for at bruge den uden skud xD
 • mikkel  - Privat grund er også underlagt loven
  Hardball-våben er underlagt våbenloven, hvilket er grunden til de ret hårde regler omkring brugen af våbene.

  Det er jo ikke sådan, at bare fordi det er privat grund, så ophører alle regler, der er blot nogle lempelser på nogle områder - men det er f.eks. stadig ikke tilladt at slå sin oldemor ihjel, også selvom dine forældre synes det er en god ide.

  Den alder der står på spil og film er en anbefaling og ikke en lov. Meningen er at de skal guide forældre til om det er en god ide at deres barn får lov til at spille og se filmen. Synes de det er en god ide at deres 6-årige søn spiller Gears of war og ser Saw er der som sådan intet til hinter for dette.

  Det er korrekt at du som mindre-årig har lov til at køre bil på privat grund, hvis grunden/banen er lukket - men det har ikke meget med våbenloven at gøre.

  Om loven er rimelig eller ej, vil vi undlade at tage stilling til, men vi kan naturligvis på ingen måder opfordrer til lovbrud.

  /Mikkel
 • Christian  - Har en softgun
  hej alle jeg har en soft-gun jeg fik den da jeg blev 17 - man må kun bruge hardball/softguns med forældre tilladelse vis man er OVER 16 år soft-guns er kun til privat brug under lukkede baner ikke til at gå ud i skoven og skyde med sine venner. Vis man ska have en soft-gun er det til at hænge på væggen når man er under 16. Når du er 18 kan du skyde efter plader i haven vis der ingen er i området
  Kh Christian
 • NIkolaj
  hej jeg er elleve jeg ved godt at man ikke må bruge hardball våben som elleve årig men hvad med softgun hvis det ikke genere nogle og er på privat grund til at skyde efter mål med forældre opsyn er det så lovligt
 • Mikkel J
  hejsa Nikolaj.

  Hardball er hobbyen.
  Softgun er hedder skyderne som man bruger til Hardball.
 • Gabriel  - Derfor
  Når du er under 16 må du under ingen omstændigheder håndtere (altså lege, bruge og lign.). Selvom du nok hører at andre på din alder gør det, så gør de noget ulovligt. Mens i andre lande er det andre regler
 • Oliver
  Jeg vil gerne vide om der er MEGET forskel mellem hard- og softguns ?

  hilsen Oliver
 • lene svenningsen  - vil det sige??
  vil det sige at børn under 16 år ikke kan komme til at lege med skydere der skyder små gummikugler???

  Jeg spørger fordi der løber masser af drenge rundt i vores skov og skyder med små farverige kugler... De er omrking 10 år gamle...

  Det har inspireret min 14 årige søn til at invitere et par kammerater til en kamp.

  Jeg anede ikke hvad det var andet end jeg godt har set de drenge i vores skov (og deres efterladensskaber... )

  Så ville lige kigge her inden jeg begynder at købe grej... men er der så nogen muligheder hvis man ikke vil bryde loven??
 • Jones  - Hej lene svenningsen
  Hej lene forstår godt din forvirring, sådan er der mange forældre der har det, men hvis du læser min kommentar/status længere nede tror jeg det ville hjælpe dig, men så længe det forbliver på privat grund, er det ligemeget hvor gammel han, han må dog ikke eje det før han er 16 år, men hvis vi nu siger at det er dig der ``EJER DET`` så kan han godt skyde på privat grund ville jeg sige, og da jeg selv har gjort det uden problemer, når han er fyldt 16 år kan han komme ud og spille i klubber, hvor der vil være store forsamlinger, og det kan jeg med erfaring sige er rigtig sjovt og noget der bestemt skal prøves, men da han er 16 på det tidspunkt skal han have en tilladelse fra dig, ikke noget besværligt eller noget, og så er det ellers bare med at lege noget krig :D , men bemærk dog at det også er en af de vigtigste regler i klubberne han skal altid have ``Full Face`` maske på, og hvis han skyder privat ville det også være en god ide for man kan nemt miste et øje uden, og i nogle tilfælde ved kraftigere våben med høj FPS kan det skyde tænder ud, men når det er på plads så er der ikke noget farligt ved det, det kan dog stadig gøre lidt nas hvis de rammer nogle uheldige steder men ikke noget farligt.

  kh. Jones
 • Mikkel  - Ja, desværre
  Hej Lene.

  Desværre har du ret i din antagelse.
  Da softguns er omfattet af våbenloven, er reglerne ret skrappe, hvilket betyder at børn ikke legalt kan lege med våbene, selvom det fungere under kontrollerede rammer.

  AirSoftZone.dk diskutere lidt omkring reglerne, men det er ret utvetydigt, at man skal være over 16.

  Link:
  Lovgivning om softguns.

  MvH
  /Mikkel
 • frederik  - hvis i er i tvivl
  hej min far er betjent hvis i er i tvivl om loven
  så læs dette

  Hvad siger loven?
  Unge under 18 år skal have en våbentilladelse
  for lovligt at kunne købe, bruge eller være i
  besiddelse af paintball- og hardballvåben, der
  bruger luft som drivmiddel.
  Våbenloven stiller også krav om, at alle uanset
  alder skal have en våbentilladelse for lovligt at
  kunne købe, bruge eller være i besiddelse af
  paintball- og hardballvåben, der bruger kulsyre
  som drivmiddel. Våbentilladelsen udstedes af
  politiet.
 • anton  - haha
  er 9 år har både maskin gevære og pistoler og co2 våben :P så er rimelig lige gladså skider på det der
 • M
  Anton. Sikke en uheldig holdning at have.
 • elias  - super
  super godt våben jeg har alle
 • nikolaj  - i lyver
  jeg er 12 år og går til hardball i jylland men bor i københavn hvordan kan det være at jeg må det for min `træner` vis man kan kalde det det og køber også hardball våben sammen med min mor i kings arm
 • Anonym  - hardball klub
  hej hvad heder hardball klubben du går i???
  på forhånd tak
 • anonym
  du skal være 18 år for at have bruge og bære våbnene :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :(
 • lucas hansen  - regler
  der kan jeg så sige nej du må gerne bære og købe våben før du er 18

  1: du kan starte til skydning et stykke tid hvor du kan få lov at købe hardball og softguns som 12årige

  MEN det kræver til gengæld at du har et medlem med hjemme fra den klub som er over 18 og har våben tilladelse
 • Marcus
  hej jeg er 15 og jeg 10 shoftguns må jeg så gerne lave shoftgun krig når jeg har forstand på det? 8)
 • Marcus  - nicolai har ret i noget
  hallo jeg spilled shoftgun og paintball der jeg var 12 så hvorfor må man ikk nu? :?: :?: :?: :!: :!: :!: :confused: :confused: :confused:
 • Mathias  - hvor
  hvor har du gået til det henne? :0 :0 :0
 • marcus 2
  hej jeg er 12 år gammel jeg har gået til hardball siden jeg var 9år min ene softgun gik i stykker i går fordi jeg skød med den for meget. men sagen er den. at. vi så nogle fra hjemværnet igår og de sagde ikke en skid selvom vi skød efter hinnanden. ( min fætter og jeg)
 • lars  - ned med våbenloven
  hej jeg er 12 år og skyder med min storebror og han er kun 14 og vi ved meget om våben jeg interreserer mig ikke om andet så jeg siger at våbenloven indenfor softguns skal være for 12 og op af ps. har m14 mega præcis sniper
 • Anonym
  køb bare en alligevel der sker jo ikke noget :!: 8) :0 :( :) :D
 • Anonym
  efter min op fatning skulle reglerne om ejerskab af hardball våben skæres ned til 15 år. fordi folk er pisse ligeglade med at loven siger det og fordi chancen for at de bliver taget er 10% så hvorfor ikke bare sætte den ned så skulle man ikke bekymre sig om det mere :shock:
 • Rasmus Madsen  - Er ikke Heelt med?
  Hej. jeg er 16 år og har fået forældre tilladelse til at "spille dette Hardball spil med lovlig godkendt udstyr på politi godkendte baner og har ikke købt mine våben selv mine forældre har købt dem og de står i deres navn bare for at være med ville jeg vide om det så er lovligt derfra uden nogen politi tilladelse at benytte hadball våben på banerne der er gokendte med forældre tilladelse? har læst meget om disse regler men det er svært at forholde sig til noget når det er forskælligt på mange sider men der er nogen sider der står man skal have "våben tilladelse" for ar benytte dem når du ikke er fyldt 18 år er det sandt? fordi så må kan jo ikke bare bruge den hvis du er fyldt 16 år og har forældre tilladelse på baner? håber jeg for svar

  Tak på forhånd :)
 • Mikkel  - Lovligt eller ikke lovligt at spille hardball for
  Hej Rasmus.

  I behøver ikke en særskilt polititilladelse for at du spiller.

  Dine forældre skal blot have givet tilladelse til at du medvirker i hardball spil, hvilket lavprkatisk kan oversættes til, at hvis politiet ringer og spørger dine forældre, så er de fuldt bevidste om at du deltager aktivt i spillet.

  Helt generelt, hvis man er i tvivl om noget er lovligt eller ulovligt, kan man ringe til politiet og tale med dem - de kan så forklarer hvad man må, og hvordan man skal gribe det an.

  Jeg håber det svarede på dit spørgsmål.

  MvH
  /Mikkel
 • Anonym  - Til alle der bruger hardball våben U16
  Hej allesammen. Jeg vil gerne lige starte med at sige at jeg selv spiller hardball og har snart gjort det i 3 år. Jeg har de seneste par kæmpet med de fordomme som folk har mod vores hobby, men med den her historie, som jeg selv var vidne til, så kan jeg godt forstå dem bedre.

  Jeg vil gerne dele den historie, som faktisk er så aktuel, da den skete igår. Jeg bor i et stort lejlighedskompleks, med masser af børn. Igår var der en masse af de 12-15 årige der samledes nede på legepladsen, der var åbenbart en der havde anskaffet sig en softgun. Jeg ser på vej ned af trappen at han vender sig om for at skyde med den - for at spille smart. Dog inden han nåede så langt havde han affyret et halvt magasin ind i mængden.. Der ligger nu 4 børn på hospitalet hvor to af dem er permanent blinde på det ene øje. Så til jer der er under 16 - lig de våben op på loftet eller ned i kælderen og behold dem der til i er 16.

  Jeg har absolut ingen respekt for forældre der lader sine børn købe softguns i den alder! Håber folk vil tænke lidt over historien og budskabet!
 • mathimann  - hej
  hej jeg hedder mathias jeg er 10 år og søger en softgun klub har selv 2 våben en colt og en M16 kan jeg godt komme ind i en klub :?:
 • Anonym
  NEJ SELVFØLGELIG KAN DU IKKE DET.
 • enelleranden  - hej jeg vil gerne vide følgene
  -om man må skyde med den på privat grund
 • Anonym
  må man have hardball våben på en instution når man er 16
 • Marie-Louise Veber Paustian  - Hardball kontra softball
  Vi er et forældrepar, der er godt forvirrede over sammenblandingen af softgun- og hardball-begreberne. Vores søn på 13 år ønsker at deltage i 'softgun-krig' med kammeraterne - alle våben er luftdrevne. Er det tilladt? Vi har forstået, at hardball er de hårde kugler, mens vores søn spiller med alm. bb-kugler, der opløses i naturen! Men er det så det samme?
  På forhånd tak
 • Kasper  - ...
  Softgun/Airsoftgun osv. er våbnet der bliver skudt med. Og Hardball er sporten/hobbyen. Der er som sådan ikke nogle våben af den slags der skyder "svagt" nok til ikke, potentiel, at være skadelige. Og uanset hvordan våbnet ser ud, hvad der driver det osv. så indgår det under dansk våbenlov.
  De alm-bb kugler som din søn skyder med opløses ikke i naturen medmindre de er mellem 90% og 100% bionedbrydelige. Det sagt så tager det meget langt tid i et land som Danmark (pga. kulden).
  Din søn og hans venner må vente til de bliver 16, og har først mulighed for selv at købe når de er 18. Med mindre at de, som skrevet tidligere, går gennem en skydeklub.
  Uanset hvad de bliver kaldt så er våben, plastik som metal, dyre og billige, der skyder med BB-kuugler ikke lovlige for børn og unge under 16.
  Jeg kan godt sætte mig ind i at det for nogen kan virke som frihedskrænkelse at de ikke selv må give deres børn det legetøj som så mange andre børn leger med.
  Men det er børn. Og det er legetøj der kan gøre stor skade.
  Håber at det hjalp, og håber også at der er nogle forædre til de mange 10-13 årige der har styr på hvad de laver med deres Softguns.
  Hilsen Kasper
 • Kasper  - ..
  Der er forøvrigt ikke noget med at Hardball er med hårde kugler, der er ikke noget alternativ til kugler der gør ondt at blive skudt med :)
  De findes i forskellig kvalitet og vægt, men det er positivt, på trods af lovovertrædelsen, at se at der bliver brugt bio-kugler.
  Jeg mener dog at have læst at de "normale" kugler ikke er så stor en miljøtrussel.
 • Jacob
  davs
  jeg er 15 år, og fandt et par softguns under min seng, som jeg fik for et par år siden.
  er det muligt at komme med i en klub?
  ellers gør jeg det sgu bare med mine venner.
  we got a badass over here
 • rasmus
  ja men du skal have en forældrer telladelse.

  til jacob

  er selv 12år og har læst på lektien.

  mvh Rasmus.
 • Rasmus Madsen  - Er det sejt at ikke kunne se?
  Der er sikkert mange der ikke er gamle nok til at benytte softguns/Hardball våben er selv 16 år og har spillet en del allerede og forstår godt hvorfor man ikke skal benytte våbnene før man er 16 år da der er mange under alders grænsen der får sig en softgun men allerede der er der mange der glemmer sikkerheden for et bare år siden fik jeg en "billig" pumpgun af softgun udgave og en beskttelses maske med metal gitter til øjnene der legede mig og min lille bror med de her våben ude på et halv stort område og skød efter hinanden ind til jeg ramte min bror på maske u for han øjne så den her maskes metal gitter bøjede lidt ind og da det var malet med en sort maling splinterede mallingen ind i hans øjne det gjorde tudeligt und da jeg ramte og lagde straks våbnet fra mig og løb hen for at se hvad der skete men heldigvis ikke noget advorligt bare malingen han fik i øjet stadig smertefuldt men tænk hvis den billige maske "som IKKE var godkendt" ikke var det så havde jeg ramt ham direkte i øjet og allerede der lagde jeg alt der havde med softguns fra mig og ventede til jeg var gammel nok da mine forældre syntes det var fint nok at vi havde det sjovt men det er et eksempel på at reglerne er som de er selvom det føltes pisse nedern når man har fundet en fed ting man vil og så man ikke kan det fordi man ikke er gammel nok men siden dengang har jeg haft fuld forståelse for de regler der er sat omkring softgun våben og ammunition på 6mm så syntes bare at jer der er under 16 der læser det her skal vide at det er farligt selvom i sikkert tænker "det sker ikke for mig fordi når mine venner og mig spiller så skyder vi ikke efter hovdet og vi har de medfølgende briller på som er i æsken" så er det stadig ikke godt nok fordi at de briller du for med som jeg blandt andet har testet holder ikke til et skud fra 10 meter afstand og det kunne lige så godt være jeres tænder det gik ud over man skal have fuld ansigts maske på der er godkendt og dækker hele ansiget og desuden er det ulovligt at gå med dem i offetligheden og så det er en billig gun eller en dyr gun men forhelvede pas nu på jer selv drenge! :wink:
 • Jones  - HØR EFTER NU ALLE SAMMEN!!!!!!!!!!!
  man må om ingen omstændigheder bære eller bruge våbenene på offentlig grund uanset hvor gammel man er men hvis du er 18 år må du gerne transportere dine Hardball våben i bilen hvis de er i en våbentaske, og du må heller ikke købe dem når du er under 18, men du må godt EJE et hardball våben hvis du er 16 år eller over og du må også godt skyde så meget du vil på privat grund så længe det ikke chikanere nogle, og på godkendete baner da det er en sport er der jo klubber og andet og hvis man er 16 så skal man bare have en forældre tilladelse så er det fint.

  Så lad venligst vær med at diskutere det med mig da jeg personligt har spurgt en politimand om dette og undersøgt loven.
 • thomas
  må man ikke prøve sin storebrors softgun(han er over 18 År) hvis jeg får lov af min mor og far :D :D
 • malte  - spørgsmål
  hej alle. min bror er lige fyldt 16 år og han ønskede sig softguns. må man selvom man ikke er 16/18 købe en softgun TIL sin bror? jeg købte nemlig en manuel softgun til kr. 250 og jeg er 13. selvfølgelig var mine forældre med nede at købe den med stadigvæk det var mine penge?
 • alexander  - ff
  hej må jeg godt skyde med softgun på privat grund når jeg kun er 16år
 • Anonym
  Hej jeg er 15 år, må jeg håntere hardball?
 • Martin1212
  HEJ ALLE

  Jeg er en dreng på 12 år og jeg har tænkt mig at gå til skydning jeg har meget forstand på Softgun men jeg ville bare spøge om når jeg går til skydning om jeg godt må købe Softguns og udstyr osv.. så når jeg går til skydning må man så ikke gå ud i haven og skyde på en skydeskive hvis man søger for at man ikke rammer nogen jeg er god til at skyde med sofgun har prøvet min vens..Så maå man :?: :wink:
 • frederik
  hej jeg er 11 og har 2 softguns du må godt gå ud i haven og skyde men pas på kuglerne at du ikke skader eller rammer noget vindue som mig og min storbror gjorde ellers jeg og min vend skydder efter hinanden det er sjovt så lenge du har tykt tøj nok :shock:
 • Martin1212
  Ja hehe men skal have rigtig godt tøj på
  Jeg har prøvet at blive ramt af en pistol der har 0.4 og det gjord ikke ondt bare man har godt tøj på :D Men tak for dit svar :D
 • rasmus  - softgun køb
  hej jeg vil gerne købe et softgun våben men vad for en alder uden voksen kan man købe et

  mvh Rasmus
 • rasmus
  hej der er en på youtube der anbefaler automatiske softguns. Vis i ikke ved vad i skal købe så søg på ham han heder Ermac97

  mvh Rasmus.
 • rasmus
  hej jeg vil gerne købe et softgun våben men vad for en alder uden voksen kan man købe et

  mvh Rasmus
 • rasmus
  jeg har også ramt en af mine venner i hoved med hans sniper så han fik et stort blåt mærke ja det er der får man skal ikke barer bruge 30 kr på udstyr og sige at det er nok og da jeg ramte ham var det på 20 meter og den kan skyde 160m med sigte

  mvh Rasmus 12år
 • Anonym  - cba
  Meget sjovt at se hvor mange Under 16 der har softguns, dog kan de jo ikke spille på Godkendte baner,alt tid noget vi andre ikke skal se på dem.
  men vis jeg kom til et sted(ikke godkendt,) ville jeg nok bare spille som jeg normalt gør vis du ikke dør når du bliver ramt, får du bare et helt magasin.

  min onkel spillede på en bane som hed super-fox men den blev lukket pga børn skulle spille på en vær dag hvor vi ikke har normalt spille dag, også breakked en af dem armen, og se det var. det,

  men igen vis du er under 16 så får fanden hold dig væk fra spille steder og spil med dine venner i baghaven istedet.
 • Anonym!  - Hej alle.
  Det er da latterligt at man ikke engang må skyde med hardballguns på privat grund, når der ikke er nogen andre end dem der spiller til stede.

  Efter min mening burde alle over 15 år måtte bruge harball/softball hvis det er på bane eller privat grund.
  Grundet til at jeg syntes det er fordi når man bliver femten kan man blive straffet i følge straffeloven!

  Mvh Anonym
 • Anonym
  Jeg har lige købt en softgun... (er 12 år)
  Der sker ikke noget ved det, du skal bare huske at sige til alle der bor i nærlæggene huse at i leger med softguns, bare så de ikke ringer til politiet

  Hilsen - Anonym
 • Martin 1212  - Softgun
  HALØJSA :!:

  Jeg er 13 år og har softgun. :D
  Det er ok at have softguns bare man ikke rammer huse m.m. Man skal lade vær med at skyde i et kvarter hvor der er mange gammele damer for de, de ringer skam til politiet. SÅ PAS PÅ FUCKING MEGET PÅ JER SELV DRENGE!!!!!


  MVH MARTIN 1212
 • Anonym
  Man jeg vil så gerne have en softgun men må ikk for mine forældre :cry: Kan man ikk få lov til at købe vids man bruger maske og udstyr, og nå man så leger krig så kan man bare gøre det i en skov hvor der aldrig kommer nogen. Det er så fucking nedern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hilsen Bjarke 12 år
 • Joachim
  Er selv 14 har både riffel, pistol, vest og selfølgelig maske.
  Har spillet lidt hos badboyshardball i græsted til far og søn dag.
  Men efter det har jeg overhovedet ikke spillet. :( :evil: :!:

  Man må godt nok ikke spille nogle steder men overvejer stærk at bare tage ud i en eller anden Tom skov og spille med vennerne! :wink:
 • nikolaj 12 år  - Jeg er 12 år og vil have en softgun!
  Hej, jeg er 12 år, og har både penge og midler nok til at købe en softgun! Jeg ved bare ikke med våbenloven, om at jeg må??? Fordi jeg har en 3 venner, som har softgun og der er virkelig ikke sket en skid med dem! Jeg har selv prøvet min ene vens sniper der skyder 130 meter i sekundet. Det gør ikke spor ondt at blive ramt af dem! (og det er desuden min far der køber den.) Så jeg spørger bare: Må jeg godt købe et softgun der skyder med 0.12 gram kugler og skyder 90 meter i sekunder = 0,5 joule eller må jeg ikke for den nye våbenlov?
 • Mikkel  - Det korte svar: Nej - du må ikke købe en softgun
  Hej Nikolaj.

  Hvis du læser artiklen og tråden vil du hurtigt finde ud af 2 ting.

  1) Nej, du må ikke købe, eje eller benytte softguns hvis du er under 16 år gammel, jævnfør den danske våbenlov. Det er ligemeget om det foregår i det offentlige rum (skoven eks.), på godkendte baner eller hjemme i dine forældres lukkede have - ligesom det ikke er .

  2) Der er rigtig mange børn under 16 år, der ejer og bruger softguns uden nogensinde at komme i kambolage med politiet. Men lad være med at bland det sammen med lovligheden i det.

  /Mikkel
 • Anonym
  Hej vi skal holde fødselsdag og har softguns men mangler ideer til nogle gode måder at spille ( forskellige spiltyper ) og helst nogle ret simple. Håber i vil skrive tilbage med nogle gode svar! :D :D :D :D :D :D :D :D
 • Henrik  - Fødselsdagslege med softguns
  2 meget enkle og sjove.

  Den ene er at skyde til måls efter balloner. Det kræver jeres softgun er kraftig nok til at punktere en ballon, og det er en god ide at puste dem ekstra hårdt op.

  Den anden ide, er måske lidt politisk ukorrekt, men spreder stor glæde hos børnene.

  Giv faderen maske på, og så er han målet. Han supplere naturligvis med hån af ungerne.

  Den sidste ide er en udbygning af den med faderen. Er vejret til det får faderen en vandballon og én af børnene en pistol - den der først bliver ramt, far eller barn har tabt.
 • Joachim  - 
  Er der nogle der ved om man kan spille hardball nogle steder selv om man er under 16 :?:
  Noget i stil med det far og søn dag badboyshardball har holdt :?:

  På forhånd tak :!: :!: :D
 • Emil  - Hej
  Jeg er 10 år og jeg vil gerne have en Softgun,men jeg er kun 10. Men jeg har set og prøved en fra min klasse som har en? Er der da nogle forskelige :confused:
 • Anonym
  Prøv at kigge på rodes.dk
 • Anonym
  jeg er 14 og har leget med softguns siden jeg var 11 bare du har tilladelse fra dine forældre (eller bare den ene) må du gerne købe dem og bruge dem :)
 • Victor  - Må jeg
  Hej jeg er 11 år. Jeg ager en softgun skal til at købe en ny. Men må jeg for pansered min far er med i politiet. Han ved godt jeg ikke må men jeg fik lov men er maget i tvivl om jeg må gå ud fra min gurn må jeg det :roll: :oops: :?: :evil:
 • Victor
  Mig og min fætter har nu 3 softgun vær. Vi er begge 11 men er i tvivl om mig og min fætter :roll: må gå ud fra vores grunde det har vi gjurt en masse gange min far er med i politiet og ved got vi Rander rund og skyder :?: :evil: :oops: :confused:
 • Albert linnerup  - Går til skydning
  Hej. Jeg går til riffel skydning, må man så gerne bruge softguns efter som man ved hvordan man bruger et våben? P.S. Jeg har også prøvet pistol.
 • Søren  - Spille i offentlig skov?
  Hej alle

  Jeg kan forstå på nogle af ovenstående indlæg, at man kun må spille hardball på godkendte baner, hvis man er mellem 16 og 18 år. Betyder det, at man må spille i fx offentlig skov, når man er over 18? (Selvfølgelig ikke på befærdede stier o.lign.) Eller skal hardball altid spilles på privat grund?

  Mvh
  Søren
 • Anonym
  Man må kun spille på baner.
  Så enkelt er det :)
 • Aieli  - Vad sker der
  Vad sker der vis man bliver skudt på maven :?:
 • Anonym
  Du får et rødt mærke må ca. 6 mm i diameter :P
 • Keith  - Skyde med ung mand.
  Hej.
  Har lige læst en masse her. Bare for at være sikker, er det så ok jeg skyder med en gasdreven pistol med min nevø som er 17 og har forældrenes tilladelse? Et andet spørgsmål er om det skal foregå på en bane. Vi skal faktisk bare skyde til mål - skiver/dåser osv.
  VH
  Keith
 • Simon  - Jeg gør det altså
  Hej drenge
  Jeg ville bare lige skrive at alle drenge fra min klasse stortset spiller hartball (altså ikke spiller men skyder til måls og sådan) og jeg går i 6. og er 12 jeg har også købt 4 hartballs 2 geværer og 2 pistoler og jeg skyder til målsog så skyder jeg med min bror og far selvfølgelig med fuld beskyttelse (maske, handsker og vest) og jeg ved godt det ikke er helt lovligt men jeg gør det altså
 • Simon
  Det er det samme
 • Nicolai
  Hej jeg gik rundt og skød med Softguns efter børnehave sammen med en dengaang er 13 nu :lol:
 • Lucas  - skal man ha det??
  skal man ha våbentilladelse for at ha en Softgun sniper Swiss Arms SAR10 Co2???? vil gerne ha svare hurtigt :?: :?: :?:
 • Mig
  Nej det skal du ikke
 • Mig
  Hej Søren

  Det er helt og aldeles forbudt at spille hartball i grupper over 3 personer medmindre du befinder dig på en godkendt bane og forresten efter den nye våbenlov er kommet vil jeg bare lige gøre dig opmærksom på at det ikke er tilladt at eje eller bruge hartball eller softguns heller ikke på privat grund før man er 18 år gammel eller bliver man sat i børnebrummen det er nu også ifølge den nye våben lov blevet strafbart ikke kun med bøder men også med fængsel at bruge dem på ofentlig grund og for privat grund gæller det samme med mindre du er over 18 år gammer så må du spille på privat grund eller bane

  Jeg håber at du kunne bruge informationen til noget
  Hilsen mig
 • Kong Carl  - re:
  hvor har du fundet det henne???

  MVH Carl
 • mathias
  hej jeg er 13år og jeg vil gerne købe en hardball gever og jeg tænkte at hvis jeg ødelagde skydemekanismin så må jeg gerne lege med den med minne venner
 • Anonym
  Hej jeg er 12 år jeg vil helt vildt gerne ha en softgun til at skyde efter mål med i haven må gerne for mine foældre
 • Anonym
  Det må du desværre ikke, du må ikke låne, eller bruge nogen former for våben overhovedet før du fylder 16 år.
  Når du er 16-18 år må du låne med lov fra forældre/værge når du er 18+ må du købe og eje dem, men kun bruge dem på privat grund, eller aftalte steder hvor ingen der er med kan blive ramt.
 • Sander  - Så godt som jeg husker
  Jeg mener godt man kan spille med "SOFTGUNS" som 12-13 årig i private områser så længe det ikke er HardBall :D
 • Louis
  Hvad skal jeg købe først, en pistol til 599 eller en ak til 999 kr. :D
 • Anonym
  Hvor for skal man være 16 år for at købe og have en sofgun :(
 • Anonym
  jeg mener at hard-ball kræver at man er 18. men en manuel kan man får under hvis man har forældre tiladelse.
 • anton
  Det er lort at duskal være mindst 16 for at spille
 • Anonym  - drengen uden venner
  Jeg fylder snart 13 og vil utrolig gerne have en hartball gun men mine forældre siger nej !
  alle mine venner har dig en men jeg kan ikke være med. hvad ska ljeg gøre

  hilsen drengen uden venner ! :cry: :cry: :cry:
 • Thomas
  hej jeg hedder thomas og jeg er 10 år og jeg må godt få s
  Softgun af min mor og far og jeg har 5-6 softgun på mit værelse
 • Christian  - Tilladelse
  Hej alle. Jeg er en dreng på 13 år og overvejer at køb en softgun. Mange af mine venner har nogle, og går rundt og skyder på deres private grunde.

  Jeg ville spørge om det var lovligt. Vil meget gerne have en softgun
 • Anonym  - svar
  jo du kan godt spille, som 12/13 årig på hardball heaven, men hvis du er under 16 skal du havde en voksen med dig.
 • Tobias  - Hardball
  Hej
  Jeg er 14 og har hardball våben mig og mine vender har tænkt os at skyde mod hinanden mad hardball våben ( vi har en tyk vinter jakke på og lovlige masker som vi køber nede i en hardball butik som dækker hele hovedet og nakken og vi skyder ikke inden fo 10 meter eller sikrer efter hovedet ) jeg ved godt at man kan ramme en i hovedet men det er et uheld og vi har lovlige masker på som dækker hele hovedet
  Man er det farligt ;-)

  mvh Tobias
 • Preben
  Hej Tobias
  Det er ikke kun farligt det er også ulovligt!
 • random dude  - hjælp
  Hej jeg er en dreng på 15 år og jeg vil gerne spørge om man skal have nogen tilladelse for at skyde med airsoft/hardball/softball våben på egen grund :?:
 • Mikkel  - Lovgivning
  Der er, som man kan læse ud af tråden, desværre rigtig mange myter omkring lovgivningen - selvom det er ganske nemt, og iøvrigt bliver beskrevet nederst i artiklen:
  "Softguns anses som våben, hvilket betyder de er omfattet våbenloven. Du skal ikke have tilladelse for at købe eller eje en softgun, men du skal være over 18 år. Børn mellem 16 og 18 år må spille softguns på anerkendte baner, hvis de har tilladelse af deres forældre - børn under 16 år, må uanset hvad IKKE spille hardball - det er forbudt."

  Så nej, du må ifølge loven som 15 årig ikke skyde med airsoft på egen grund. Det må du når du fylder 16 - hvis dine forældre giver dig en godkendelse.

  Reglerne gælder øvrigt også for spillere hos Hardball heaven - hvis man læser på deres hjemmeside står der at man kun kan spille hvis man er over 16 og har forældres underskrift.
 • Mikkel  - Udgangshastighed/Joule
  Hej.

  Er der nogen der kan forklare mig forskellen imellem udgangshastighed og Joule på et el-drevet våben.?

  Hvad skal man kigge efter der fortæller hvor kraftigt våbnet skyder.?

  På forhånd tak.
 • Lukas  - Anonym
  DET ER STRENGT ULOVLIGT AT HAVE EN SOFTGUN HVIS MAN ER UNDER 16 FAT DET NU

  DET SIGER LOVEN:!:
 • Anonym  - Våbentilladelse
  Jeg er 14 og vil gerne vide hvordan man får en våbentilladelse til softguns?
 • Andreas p
  Man skal være 18 for at købe og 16 for at bruge :D
 • jurre  - hved ik
  går fjederen istykker hvis man skyder uden noget i
 • Anonym
  det tror jeg kommer an på hvor god gunen er. Men mener ikke den skulle
 • Anonym mig
  Lidt så lade være
 • Anonym  - gas Gun uden gas
  Hvis man har en hardball gun som skyder med gas kan den så godt fungere uden gas. :shock:
 • Anonym mig
  NEJ :roll:
 • Anonym
  Hej
 • Nicklas  - Min mor
  Min mor siger at man skal være 18 for at må eje en softgun men jeg ved ikke om det passer :roll:
 • Anonym mig
  Må jeg 11. År?? Lave krig og sådan noget?
 • Anonym mig  - re:

 • Anonym mig  - re:
  [quote=Anonym]Nej
 • Anonym mig  - re:
  Anonym skrev:
  Hej
  nej
 • Anonym mig
  God kommentar
 • Anonym  - Hardballbaner
  Nogen der kender nogle gode steder at spille hardball i jylland, hvor man må være 13 år
 • Anonym  - Jeg forstår det ikke
  Det er lidt mærkeligt at jeg må gå ud og skyde med et luftgevær, men ikke med et airsoft/softgun gevær vi snakker om et gevær der skyder med plastik kuller og slet ik skyder hård
 • Anonym
  Hårdt*
 • Samuel Bering  - Hvorfor er voksne så uvidne
  Jeg forstår ikke hvorfor i bliver ved med at nævne at hardball er ulovligt under 16 ?

  Det kan anskaffes en særtilladelse fra politien der giver en forening/skole eller anden institution lov til at afholde hardball-spil for børn og unge under 16.

  Det er rigtig at det er ulovligt at eje et hardball-våben, når personen er under 18.

  Et rigtig godt eksempel er den gamle Fanø efterskole, der havde en hardball-linje.
  det var fuld lovligt fordi de havde den før omtalte tilladelse/godkendelse

  Så det er ikke ulovligt, det kræver bare at den forening/skole osv. har en særtilladelse fra politiet for at afholde spil for u16

  en anden tanke. bare fordi det er "ulovligt" så stopper unge under 16 jo ikke med at spille hardball.
  Er det så ikke bedre at vi får de unge ind på godkendte baner under ordnede forhold, så der sker færre skader ?

  Mvh Samuel Bering
  Formand for Lillebælt Airsoft Forening

 • Anonym
  Jeg er lige fyldt 18 og ved ikke hvilket våben jeg skal købe
 • Anonym
  hey
  jeg er 13 år og vil vildt gerne spille hardball, men kan jeg det ifølge loven???
 • Nicklas F
  Hej jeg har hørt at politiet tar ens hardball våben :shock: hvis man går rundt med det på offentlig grund plus man får en bøde :cry: men Må man gå rundt med hardball hvis man har det i en taske??????
 • Henrik Hjortshøj  - Transport af våben
  Jeg tror at man vil se på om du er på vej til eller fra et hardball arrangement med dit våben. Selvom det er i en taske, må du ikke gå rundt med det i byen. En jæger kan også lovligt gå med sit våben, når han er på vej til jagt, eller ind til sin jagtforretning i byen. Men han må ikke gå i Bilka med sit gevær på ryggen,- ej heller i en taske. Lidt normal omtanke vil være rigtig godt.
 • Henrik Hjortshøj  - Våbenloven
  Hej der.... gode input. Takker.
  Jeg ved at softguns er underlagt våbenloven. Det står også flere steder her. Så under 16 år er alt forbudt. Fra 16 til 18 år må man bruge våben med forældres tilladelse og over 18 må man eje og spille.
  Men det er en misforståelse, at børn under 16 år må spille på privat grund. Våbenloven gælder også inde i folks huse og haver. Der er ingen fravigelse af våbenloven. Ønsker man at eje et våben, som er ulovligt ude på gaden, må man heller ikke eje det i sin stue. F.eks. er pepperspray ulovligt over alt.
 • anonym
  please help er 10 og jeg må ikke få/købe en splatterGun kan jeg få min mor til at skifte menig :D


 • Anonym
  10 år er måske lige lidt småt :shock:
 • anonym  - re:


 • Anonym
  Jeg har haft 3 soft guns men de gik i støkker
 • Lars
  Jeg har flere gange været heldig at finde det billigste hardball våben på https://handelshusetaulum.dk/. Så husk og sammenlign priser før I køber :-)
 • Emil  - Softgun
  :D sår er vi to
 • Emil
  Min far har lige købt
  En tomshon softgun
 • Anonym
  hvis man er under 16 må man KUN bruge den på sin grund
  når man er 16 eller over må man bruge den på baner
 • Anonym  - Smuthul for 16-årige
  Du må under ingen omstændigheder bruge/eje airsoft/hardball våben, paintball våben hvis du er u16. Det er simpelthen fordi man ikke er til at kunne vurdere en situation endnu.

  Hardball hobbyen ER farlig, og KAN gøre ondt. Derfor vil der jo ske uheld, selvom det ikke er sket for dig før.

  Man kunne jo godt forestille sig to 12-13 årige stå og skydes lidt til måls med en airsoft pistol uden maske og briller. På et tidspunkt kommer de op og skændes og den person der har pistolen, affyrer et skud.

  Og så køre det der ud af.

  Det er simpelthen for jeres egen skyld.


  For personer over 16 er det stadigt ulovligt at EJE et airsoft våben. Men det er ikke ulovligt at LÅNE det, hvis det officielt er købt af en voksen.


  Derudover kan I jo bare sætte jer ned og gennemgå våbenlovgivningen.
 • Anonym
  Må man have softguns når man er 14 og må man spille det med vennerne ?
 • vainius
  er der nogle mulig heder for at håndtere en softgun som 14 år
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.