Riddermarked på Esrum Kloster

Brugervurdering: / 7
DårligBedst 

Hvert år, i slutningen af juni holder Esrum Kloster et riddermarked, der på 2 dage, bliver besøgt af mere end 10.000 mennesker, og med god grund.

Mere end 400 aktører, der har klædt sig flot ud, og spiller et overbevisende og meget videne rollespil, står for den gode og spændene middelalder stemning. Boder, telte, gøgl, heste og riddere i et større virvar bringer sindet mere end 400 år tilbage i tiden. Med aktiviteter for både unge prinsesser og tapre riddere, får børnene lov til at opleve middelalder livet gennem alle sanser. Der er tilrettelagt et program, hvor pigerne kan lave flot hårpynt, armbånd og keramik, mens drengene kan komme på væbnerskole, skyde med bue og flette brynjer. Der er også fælles aktiviteterfor de unge riddere og prinsesser, hvor de kan lave fine tinsmykker, ponyridning, gøgl og meget andet. Alle aktiviteterne er flot og pædagogisk lavet, af folk der ved noget om emnet, men samtidig formår at spille et overbevisende og underholdene rollespil, der giver både børn og forældre et grin med på vejen.

Riddermarkedet i Esrum kloster bliver leveret overbevisendeProgrammet er tæt pakket, med ridderturneringer, slåskampe, falkonere musik, dans og gøgl. Det er en god ide at hente programmet ned, og beslutte sig for 3-4 af deres shows, og forvent ikke du kan nå at se det hele. For de lidt større drenge, kan vi varmt anbefale kampscenerne, som Umbra stod for i år. De er voldsomme og barske, men der bliver leveret et indtryk af kampene i middelalderen. At man vælger sådanne grupper, til at levere underholdningen, viser også seriøsiteten der ligger bag markedet, og resultatet er også, et gennemført og flot marked.

Middelalder markedet er idag landets største - og det er rigtig flot arrangeret. Selvom der er mange besøgende, er pladsen tilpas stor, at det aldrig bliver en decideret problem - men forvent at der er mudret, støvet og beskidt - 10.000 mennekser sætter alligevel sine spor, på en halvfugtig græsplæne.

Mad kan købes på pladsen, i form af pandekager, grillstegt vildsvin, rigtige slagterpølser eller lammekølle. Det er ikke helt billigt, men kvaliteten er høj, og giver endnu en fornemmelse af et ægte middelalder marked.

Gourmet Bryggeriet har fået lov til at levere øl til arrangementet, og er du øl-kender/elsker, så er det jo ikke en dårlig ting. Klosterbryg fra fad, blev nydt af mange voksne rundt omkring, og der er rig mulighed for at købe sig fattig i mikrobryg af mjød eller klsoterets egen snaps.

Indgangsprisen er kr 80,- for voksne, og kr 50,- for børn, og de aktiviteter hvor der indgår materialer, er der også en pris. Dog kan man købe et ridderpas til børnene, for en kr 50,- der giver fri adgang til alle aktiviteter.

Hele arrangementet kan varmt anbefales, og herfra sender vi en tak til alle de medvirkende, for en god og oplevelsesrig dag.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.