Fang fisk med børnene

Brugervurdering: / 5
DårligBedst 

At tage på fisketur, er vist noget de fleste har prøvet, og som rigtig mange børn holder meget af. Man kommer ud i naturen, kan løbe rundt og hele miséren med at skulle kaste en krog med madding i vandet, vente på der kommer bid, og trække en våd, sprællevende fisk op af vandet er altid rigtig spændene.

Et par fisketure på et år, spreder ofte meget glæde og hygge og kan kun anbefales - eventuelt med en lille madkurv, så fisketuren bliver en rigtig skov og fisketur.

Når man fisker med småbørn, skal man sørge for at det er stille og roligt. En hel dag på havet, hvor man trækker store voldsomme fisk ind, er ikke det mest optimale. Det er klart at formår i at skabe fiskeinteressen hos børnene kan det blive en super god tur på havet, når altså de bliver lidt større, men jeres 3-årige pige skal nok have det lidt mere roligt.

De små danske skovsøer og gadekær er til gengæld ideelle. Der er forholdsvist roligt omkring søen, ofte kan man finde en bred hvor der ikke er for mange træer og siv der genere, og den type fiskning du skal dyrke med de mindste, kræver så rolige og ordnede forhold som overhovedet muligt for ikke at blive enten kedelige, kaotiske eller farlige - for husk på, selv de små kroge har modhagere, og kan uden problemer bore sig ind i fingere på dig eller børnene. Sørg for, at alt håndtering af grej sker på dine præmisser, uden vilde og voldsomme bevægelser. Udover at det vilde ofte skaber uro og skræmme fiskene væk, så er det som sagt decideret farligt for deltagerne på jeres fisketur.

På mange måder er det mest ideelle at starte med at fiske efter, de små skaller. Du kan følge linket og læse en god og grundig artikel til hvordan man fanger en skalle, sammen med sine børn. Følger du guiden er der tilmed forklaring på grej og madding - så det bliver ikke meget bedre.

Husk på, at selvom fisk er fremmedartede dyr, er de stadig levende væsner og bør blive behandlet med respekt. Smid dem aldrig på jorden, lad være med at rør dem med et viskestykke så deres slimlag bliver ødelagt, og sæt dem ud igen, inden de dør. De kan sagtens gå i en spand 15-20 minutter, men så heller ike længere tid. Begynder de at blive sløve, er det på tide at sætte dem tilbage hvor de kom fra.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.