Alternativ jul

Brugervurdering: / 5
DårligBedst 

Husk - glaskugler kan fåes i børnevenligt plastic!Der er et utal af muligheder for, hvordan man kan fejre jul. Hvis sidste års jul var en succes ud over alle grænser, så er det med at gentage det hele igen. Men hvis sidste års jul var med skrigende børn, småskænderier de voksne imellem, gaveræset fuldstændig tog overhånd, maden brændte på og igen i år nåede man ikke i kirke, som man ellers så gerne ville, og bare tanken om juleaften gør en træt. Så er det måske en god idé i god tid at gøre op med sig selv, om man ikke i år skulle finde på noget andet og melde det ud til familien.

Her er et par idéer til, hvordan man kan gøre julen lidt anderledes i år.

Den klassiske med at stå helt af juleræset og tage med hele familien til sydens sol og ligge på stranden den 24. december med en god bog og en kølig drink. Ingen flæskesteg , intet juletræ, ingen gaver. Vær opmærksom på at det kan godt være, at din 17 årige søn synes, at det er fedt at fejre juleaften med at tage dykkercertifikat. Men din 7 årige søn foretrækker nok en traditionel jul med julegaver. Det kan naturligvis kombineres. Det behøver ikke at være enten eller. Man kan godt få en enkelt gave i vandkanten.

Man behøver ikke at rejse så langt. Man kan også leje et sommerhus og tage afsted med børn og bedsteforældre. Jo længere nordpå man kører i Sverige, jo større er chancen for en hvid jul. Hvilket vil gøre lykke hos småbørnsfamilierne. Så har man også noget at foretage sig i juledagene.

I disse skilsmissetider hvor både forældrene og bedsteforældrene er skilt, og ingen kan holde ud at være i stue sammen selv ikke juleaften. Så skal børn ofte holde juleaften flere dage i træk med andesteg, dans om juletræet og gaveuddeling. Hvis barnet er hos mor den 24. december, og juleaften bliver fejret med alt, hvad dertil hører, vil det være lidt kedeligt for barnet at skulle det hele igennem en gang til den 25. december hos far. Derfor kan fars juleaften jo bestå i en tur til Tivoli for at se Tivolis julemarked.

Det er ofte sådan, at skilsmissebørn holder jul med mor og nytår med far. Det efterfølgende år holdes jul så med far og nytår med mor. Det er sådan, at de fleste drenge i en hvis alder interesserer sig meget for fyrværkeri. Nogle kvinder tænker ikke en gang på at købe fyrværkeri, og hvis de gør, så bruger de halvdelen af aftenen på at fortælle drengen, hvor farligt fyrværkeri er i stedet for at lære drengen at omgås fyrværkeri på en ansvarlig måde. Derfor kunne det i disse tilfælde være en god idé at lade drengen fejre jul med mor og nytår med far.

Husk at det ikke er sådan, at bedsteforældre har krav på at se barnet i juledagene. Sørg for at barnets juleferie ikke går med at blive slæbt rundt fra det ene arrangement til det andet.

Mange holder jul med mormor og morfar det ene år og farmor og farfar det andet år. Det år man ikke holder jul med farmor og farfar, kan man lade dem give adventsgaver i stedet for julegaver. Forældrene sparer nogle penge, (hvilket mange børnefamilier godt kan bruge især i julemåneden), farmor og farfars gaver (adventsgaverne) drukner ikke i mængden men får en særstatus og bliver påskønnet mere, man skal ikke holde juleaften tre dage i træk med gaveuddeling, og børnene drukner ikke i gaver.

Hvis farmor gerne vil se børnebørnene i julen, kan hun jo tilbyde at julebage med børnebørnene i december. Så er der en ting mindre, som forældrene ikke behøver at afsætte tid til i en fortravlet december måned.

Mormor kan jo tilbyde at i stedet for at købe en julegave til fuld pris til Josefine på 15 år, (noget tøj som alligevel skal byttes), så kan de sammen gå på januarudsalg, og Josefine kan få præcis det tøj, som hun ønsker sig, og de kan få en hyggelig dag ud af det.

Børnene har lige holdt en traditionel juleaften med mormor og morfar. Nu er det så tid til at få julegaver fra farmor og farfar. Så er det da lidt sjovere at tage ud i skoven og finde et passende juletræ, som man kan danse om.

Kom med et forslag i familien om at i år er det kun børnene, som skal have julegaver. Når de voksne begynder at pive så sig, at det jo er børnenes fest.

Beslut jer for at man kun må give en julegave per person og meld det ud til familien, så farmor ikke igen i år kommer med 8 julegaver til Magnus.

Hold amerikansk jul. Giv gaver om morgenen så er det overstået, og børnene skal ikke lide indtil kl. 19.30, før de får gaver.

Giv børnene en gave fra morgenstunden og sørg for, at det er en gave, der kan leges meget med. (En kælk hvis vi har hvid jul, en Lego brandstation som det tager 2 timer at samle). Så er børnene beskæftiget, og juleaften bliver mere rolig.

Hvis I har små børn så hold jul der, hvor det er nemmest for Jer. Hvis I helst vil holde jul hjemme, fordi I ellers skal med det offentlige og huske børn, barnevogn, bleer, gaver, ris á la mande, togkort, sut, sovebamsen, nattøj osv., jamen så gør det.

Hvis I helst vil holde jul ude, fordi der så er andre, som sørger for, at andestegen ikke brænder på, jamen så gør det.

Når man har små børn, kan det være en fordel at overnatte, når man holder jul ude, så man ikke skal afsted med sovende børn.

Husk at jo nemmere I gør julen med hensyn til maden, jo mere tid har I til at hygge med børnene, og hvis børnene alligevel ikke gider at spise andesteg så lav en lasagne.

Find ud af hvad som gik galt sidste år. Hvorfor havde I skrigende børn? Var det fordi, børnene spiste rå mængder af slik? Eller fordi børnene først fik gaver kl. 19.30? (som jo er deres almindelige sengetid). Eller var det fordi, børnene slet ikke kunne overskue at få 30 gaver?

Afskaf det med at skulle synge samtlige vers i samtlige julesamler. Syng 3 vers af Et barn er født i Betlehem og lad så børnene får deres gaver.

Fjern alt hvad der hedder slik juleaften, der skal ikke stå en skål med slik på bordet. Børnene vil hele tiden komme og spørge om, de må tage endnu et stykke chokolade.

Giv fælles gaver mormor, morfar, farmor og farfar kan godt give en fælles gave.

Giv din lille nevø en kuvert med en fin tegning af et par dyr i julegave og fortæl, at den giver adgang til en tur i Zoologisk Have med dig efter jul. Din gave er ikke bare endnu en bil, men vil være noget han kan huske længe efter.

Ja mulighederne er endeløse. De korte af det lange er, at hvis sidste års jul var en katastrofe, så hold jul på en anderledes måde i år. Det kan jo ligesom ikke blive værre vel? Forandring fryder, siger man jo, så det kan måske også bare være sjovt at gøre julen lidt anderledes bare for at prøve noget nyt.

God alternativ jul.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.