Hjemmelavet skøjtebane

Brugervurdering: / 4
DårligBedst 

Her er så opskriften på hvordan man laver en isbane - eller ihvertilfald nogle råd til hvad man skal sørge for, inden man laver sin egen skøjtebane.

Da temperaturen kom ned på -8 grader om natten, synes vi det var oplagt at lave en skøjtebane til børnene. Jeg havde en gammel pressening, og ved hjælp af nogle sække træflis, et par kælke og et par børnespande fik vi lavet et bassin, der så helt fint ud.

 Bassinet til skøjtebanen fyldes med vand

Her er hele bassinet fyldt op med vand:

Bassinet til skøjtebanen fyld med vand

Og her fra en anden vinkel:

Vandbassin til glidebane fyldt med vand

 

Alt i alt så det mægtig fint ud. For at være sikker på det overfladen var spejlglat, var jeg ude kl 20, 23 og kl 01 om natten for at hælde vand på. Her lærte jeg så den lektie, at en vandslange der ligger ude, i 8 graders frost, vil fryse til, så hver gang jeg havde hældt vand i bassinet måtte jeg ligge slangen op ad en skrænt og sikre mig den var tømt for vand...det var mere end én gang jeg endte med at måtte have haveslangen indefor, fordi den frøs til. Ikke det sjoveste at rende rundt om natten i bidene kulde med, men tanken om, at børnene kunne glide rundt på den lille skøjtebane dagen efter var det hele værd.

Problemet var...fandt jeg ud af, at tanken var meget fin...men resultat var ikke just noget at være stolt af.

 

Her er resultatet. Der var ingen problemer med at fryse til - den hårde frost, og den iskolde jord var temmelig effektiv. Men kigger du åp billedet, kan du se mørke og lyse områder på isen. De mørke billeder er der, hvor isen er massiv...de lyse billeder er der, hvor isen er mellem 1-3cm tyk, og har luftbobler under sig. Selvom børnene vejede under 15kg stykket, er 1 cm is ikke nok.

Problemet med løsningen var, at presenningen havde små huller i bunden. Vandet er fint begyndt at overfladefryse, men desværre er der samtidig sevet vand ud under den nye is, og derved efterladt en tynd tynd is. Jeg forsøgte forgæves at reparere, ved at hælde vand på de tynde steder. Vandet var varmt nok til at smelte isen, og komme under boblerne, men overfladen blev bumlet, og der kom nye luftbobler.

 

Selv et par små barnefødder, kvaste den dårlige is, og mine drømme om vores egen lille skøjtebane gik helt af fløjten.

Vandet der var fosset ud på plænen understregede, at hvis man skulle oversvømme sin have, skal der bruges rigtig rigtig meget vand. Bassinet her havde afgivet halvdelen af sit indhold til plænen, hvilket vel svarer til ongle hundred liter, og det var kun lige nok til, at man kunne mærke der var is mellem græsstråene - jeg synes ikke jeg havde lyst til at hælde 1000 liter vand ud på planen, for at teste løsningen.

Der var ret beset kun én løsning tilbage - fliserne, der var så kolde, at hver gang jeg spildte vand på dem, lå det nærmest som om de var tyktflydene vand, og frøs i løbet af ganske kort tid:

 

Skøjtebanen blev ikke synderlig stor eller flot:

Og en stor del af vandet fossede bare ud i græsplanen...men til forskel for den store skøjtebane, med kanter og tyk is, så kunne børnene faktisk glide nok på denne her skøjtebane, at man kunne falde og slå sig, så succesen var i hus.

Så til næste vinter er jeg klar igen, med en presening uden huller i. Jeg vil sørge for vandslangen er ordentligt tømt, inden den bliver lagt sammen til vinterhi...og jeg vil overveje om vores fliser skal benyttes som et rimelig substitut, for en ellers flot skøjtebane.

Kommentar (0)
Skriv kommentar
Your Contact Details:
Kommentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Skriv venligst koden som du kan se i billedet.